Programul umanitar Solidar Social a donat peste 300.000 de porţii de mâncare

Programul umanitar Solidar Social a donat peste 300.000 de porţii de mâncare

Programul umanitar a fost inițiat de Asociația Adi Hădean, urmând calea deschisă încă din anul 2015, prin crearea de proiecte culinare și sociale ce vin în sprijinul comunității. 

Din aprilie 2020, echipa a pregătit peste 300.000 de porţii, adică mai mult de 200 de tone de mâncare, ce au ajuns la mii de beneficiari afectați de criza sanitară și cea economică, precum și la medici aflați în prima linie în lupta împotriva Covid-19.

Peste 60 de companii au donat alimente și fonduri pentru a susține campania. Într-un an și jumătate de activitate, campania a primit susținerea a peste 60 de companii importante din HoReCa (și nu numai), precum:

 Macromex, PepsiCo, Telus, Autonom, MicroGreens, Nordic Shops, Oti, Leonidas, Selgros, Napolact, Hochland, MOL, Danone, Fuchs Condimente, Penny Market, KissFM, RockFM, Carpatina, Mara Mura, Agricola, Brandis, Ferma Pogacean, Maspex, Maresi, Finastra, VestFood, Cuveeo, First Coffee, Biodeck, DeliFood, Unilever, Orkla, Univer, ParmaFood, Gustav Hahn, Pastificio Ambra și Process Color, sprijinul a peste 550 de donatori, persoane fizice și sute de voluntari care s-au implicat zi de zi în această misiune.

Una din sursele cele mai importante de materie primă o reprezintă Banca pentru Alimente Banca, un ONG care colectează și donează produse persoanelor din medii defavorizate, preluat după modelul deja existent în Uniunea Europeană.

În ceea ce privește risipa alimentară, în România sunt aruncate, în medie, 250 kg de alimente pe cap de locuitor. Sinergia misiunilor celor două organizaţii a condus la asocierea într-o misiune comună pe termen lung.

Dacă în primele luni, efortul s-a concentrat pe susținerea personalului medical din spitalele COVID din București, pe măsură ce situația s-a stabilizat în zona sanitară, proiectul și-a concentrat resursele și către persoanele afectate economic în perioada pandemiei.

Astfel, în prezent, „Solidar Social” asigură mesele calde, 1.000 de porții pe zi, pentru persoane vârstnice și familii cu mulți copii aflați în evidențele DGASPC sector 6 București, copii din Centrul de Zi al Salvați Copiii din Petrila, județul Hunedoara, persoane nevoiașe din Albești și Negru Vodă, județul Constanța.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *