Programul Express Box se extinde în toate hipermaketurile Carrefour din țară

Programul Express Box se extinde în toate hipermaketurile Carrefour din țară

Carrefour România extinde de astăzi Express Box, conceptul pentru vânzarea accelerată a fructelor și legumelor, în toate cele 43 de hipermarketuri din țară, pentru a pune la dispoziția clienților fructe și legume coapte la un preț redus cu până la 50% față de valoarea inițială a produselor din ofertă.

Proiectul Express Box se înscrie în seria de acțiuni concrete pe care Carrefour le întreprinde la nivel mondial pentru a combate risipa alimentară.

Conceptul de vânzare accelerată a fructelor și legumelor a fost pilotat cu succes, în primăvară, în două magazine din București și, în mai puțin de 4 luni, 3400 de cutii Express Box, cu aproape 7 tone de fructe și legume au ajuns în coșurile de cumpărături ale clienților.

Inițiativa aduce în ofertă două tipuri de cutii: Express Box legume, Express Box fructe, cu până la 50% reducere față de valoarea inițială a produselor.

Conținutul fiecărei cutii are o gamă diversă de legume sau fructe care se află în punctul lor optim de maturitate și sunt recomandate pentru consum imediat. Mixul de legume, respectiv fructe se face în fiecare dimineață în fiecare hipermarket, în funcție de produsele disponibile.

Prin urmare, componența fiecărei cutii poate fi diferită, iar greutatea ajunge la aproximativ 2 kilograme/cutie. Clienții pot afla informații actualizate zilnic despre conținutul cutiilor și proveniența produselor, la raftul special dedicat cutiilor Express Box.

„Ne bucurăm să vedem cum, sub umbrela Act for Food, clienții sunt receptivi la inițiativele noastre care promovează grija și respectul față de alimente, de munca celor care le-au produs și față de mediul înconjurător, astfel încât împreună să combatem risipa alimentară.

Pe de-o parte, selecția din Express Box dă o nouă șansă legumelor și fructelor ajunse în punctul optim de maturitate, destinate consumului imediat, iar pe de altă parte, clienții beneficiază de produse de calitate la prețuri foarte accesibile, ceea ce încurajează prepararea mâncării acasă și un consum mai mare de legume și fructe, pentru consolidarea obiceiurilor alimentare sănătoase”, a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv, Carrefour România.

Lansat în luna aprilie ca parte a angajamentului Carrefour de a lua acțiuni concrete împotriva risipei alimentare, proiectul pilot Express Box s-a desfășurat în două hipermaketuri Carrefour din București, cu un feedback excelent din partea clienților.

Clienții au apreciat reducerea de până la 50% față de valoarea produselor din ofertă, dar și faptul că pot contribui la combaterea risipei alimentare.

„Carrefour este întotdeauna atent la feedbackul venit din partea clienților, iar succesul proiectului pilot, tradus prin epuizarea rapidă a stocurilor, ne-a încurajat să extindem Express Box în toate hipermarketurile din țară, pe o perioadă nedeterminată. Clienții pot achiziționa legume și fructe coapte, perfect potrivite pentru consumul imediat, la un preț foarte bun, contribuind la grija față de mediu și la combaterea risipei alimentare.

Extinderea la nivel național este o etapă importantă și așteptăm cu interes să vedem cum primesc consumatorii din toată țara acest proiect”, a declarat Vincent Arnault, Merchandise & Supply Chain Director, Carrefour România.

Cutiile Express Box au fost proiectate cu grijă față de mediu, fiind confecționate din carton reciclabil. Ele sunt disponibile de astăzi în toate hipermarketurile Carrefour din țară.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *