Producția europeană de cacao scade cu peste 3%, prețurile, la un minim record

Producția europeană de cacao scade cu peste 3%, prețurile, la un minim record

Datele din primul trimestru european publicate de Asociația Europeană a Cacao reflectă scăderea producției, în primul rând, din cauza scăderii producției de ciocolată în Germania, notează Confectionery News.

Datele europene privind măcinarea de cacao din primul trimestru (14 aprilie 20201), publicate de Asociația Europeană a Cacao, arată că întreaga cantitatea de măcinare a scăzut cu puțin peste 3% față de același trimestru din anul precedent, de la 99,6 în 2020-2019 la 97,0 în 2021- 2020.

Săptămâna aceasta, prețul cacao la bursa din Londra pe ICE a atins un nivel minim de cinci luni în așteptarea datelor grind din această săptămână, întărind îngrijorările cu privire la cererea lentă și un surplus de producție din principalele țări în creștere a cacao.

Însă, mașinile de tocat cacao din Côte d’Ivoire au procesat 293.000 de tone de păstăi, până la sfârșitul lunii martie, în creștere față de 282.000 de tone în aceeași perioadă a sezonului precedent, au dezvăluit datele asociației de exportatori GEPEX.

Datele GEPEX acoperă șase dintre cele mai mari companii de măcinare, inclusiv Barry Callebaut, Olam International Ltd și Cargill.

La începutul săptămânii, prețurile la cacao, pe bursa din Londra au scăzut cu 0,5%, până la 1.590 de lire sterline pe tonă, atingând cel mai scăzut nivel de la mijlocul lunii noiembrie la 1.586 dolari.

Site-urile de știri financiare au raportat că dealerii au declarat că diminuarea din prima lună reflectă cererea scăzută și creșterea stocurilor valutare, excedentul din acest sezon urmând să ajungă între 150.000 și 175.000 de tone.

Industria germană de cofetărie (BDSI) a declarat că 11 dintre companiile sale membre care participă la procedura de notificare cu instalațiile lor de producție, au măcinat un total de 91.482,1 tone de cacao în primul trimestru al anului 2021 – o scădere de 8,1% față de trimestrul anului precedent.

„Chiar și la un an după începerea crizei coronavirusului, numărul operațiunilor de măcinare continuă să scadă”, a spus acesta.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *