Productia de carne in octombrie 2013

In luna octombrie 2013, fata de luna precedenta, numarul de animale sacrificate ?sigreutatea in carcasa a acestora au scazut la ovine ?si caprine, iar la bovine, porcine ?si pasari au crescut;
Comparativ cu luna octombrie 2012, numarul de animale sacrificate ?si greutatea incarcasa a acestora au scazut la bovine, porcine ?si ovine ?si caprine, iar la pasari aucrescut.
Octombrie 2013 comparativ cu septembrie 2013
Numarul total de bovine sacrificate ?si greutatea lor in carcasa au crescut cu 18,2%, respectiv cu 14,4%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate ?si greutatea lor in carcasa au crescut cu 7,7%, respectiv cu 4,6%. In luna octombrie 2013, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a fost de 21,5% din totalul sacrificarilor de bovine.
Numarul total de porcine sacrificate ?si greutatea lor in carcasa au crescut cu 0,6%, respectiv cu 2,8%. In luna octombrie 2013, ponderea sacrificarilor de porcine in unitatile industriale specializate a fost de 93,6% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate ?si greutatea lor in carcasa au crescut cu 8,8%, respectiv cu 10,3%.
Numarul total de ovine ?si caprine sacrificate ?si greutatea lor in carcasa au scazut cu 10,7%, respectiv cu 8,2%. Taierile in unitatile industriale specializate care au o pondere de 4,1% din totalul sacrificarilor de ovine ?si caprine au scazut cu 28,6%, iar greutatea acestora in carcasa cu 19,8%.
Numarul total al pasarilor sacrificate ?si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 16,0%, respectiv cu 17,0%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 80,0% din totalul taierilor de pasari. Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat ca numar de pasari sacrificate cat ?si ca greutate in carcasa cu 9,2%, respectiv cu 12,0%.
Octombrie 2013 comparativ cu octombrie 2012
Numarul total de bovine sacrificate ?si greutatea lor in carcasa au scazut cu 16,7%, respectiv cu 26,5%. Sacrificarile de bovine in unitatile industriale specializate ?si greutatea lor in carcasa au scazut cu 17,6%, respectiv cu 18,1%.
Numarul total de porcine sacrificate ?si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 10,1%, respectiv cu 13,2%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut atat ca numar de porcine sacrificate cat ?si ca greutate in carcasa cu 1,2%, respectiv cu 1,7%.
Numarul total de ovine ?si caprine sacrificate ?si greutatea lor in carcasa au scazut cu 3,4%, respectiv cu 5,1%. Sacrificarile de ovine ?si caprine in unitatile industriale specializate ?si greutatea lor in carcasa au crescut cu 15,4%, respectiv cu 10,7%.
Numarul total al pasarilor sacrificate ?si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 8,3%, respectiv cu 7,4%. In unitatile industriale specializate numarul pasarilor sacrificate a scazut cu 0,9%, iar greutatea in carcasa a acestoara a crescut cu 2,8%.
In lunile analizate greutatea medie in carcasa la animalele ?si pasarile sacrificate, prezinta uordm;oare oscilatii.
In perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, cele mai mari creordm;teri ale greutatii in carcasa s-au inregistrat in lunile decembrie ?si aprilie la porcine, respectiv la ovine ?si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun ?si Paordm;te. Biroul de Presa al INS

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *