Producătorii de spirtoase vor adopta etichetarea energetică a băuturilor

Producătorii de spirtoase vor adopta etichetarea energetică a băuturilor

Producătorii de băuturi spirtoase din Europa și-au îndeplinit cu succes primul angajament, de a furniza informații despre energie, pe etichetă, informează Europe Supermarket Magazine.

Conform unui raport de progres, publicat de asociația comercială spiritsEUROPE, sectorul a reușit să se asigure că aproximativ 1 din 4 sticle conțineau deja astfel de informații până la sfârșitul anului 2020. Această cotă care va crește la 50% și 66% până la sfârșitul anului 2021 și respectiv 2022.

În plus, sectorul a raportat și progresele înregistrate în dezvoltarea instrumentelor digitale de informare a consumatorilor.

Acord voluntar

Obiectivele fac parte dintr-un acord voluntar de lungă durată – Memorandumul de înțelegere (Memorandum de înțelegere) privind informațiile pentru consumatori – care a fost facilitat de Comisia Europeană în 2019.

Memorandumul de înțelegere oferă îndrumări clare cu privire la modul în care informațiile nutriționale și listele de ingrediente ar trebui puse la dispoziția consumatorilor pe ambalajul băuturilor spirtoase, dat fiind că acestea nu sunt obligatorii în conformitate cu normele actuale ale UE.

Comentând progresul, Christian Porta, președintele spiritsEUROPE, a declarat: „În ciuda mediului dificil de piață și a provocărilor uriașe prezentate de criza COVID-19 în 2020, suntem mândri să raportăm că sectorul este pe drumul cel bun în îndeplinirea angajamentelor noastre de etichetare. și furnizarea consumatorilor europeni cu informațiile pe care le caută. ”

„Din 2019, tot mai multe asociații comerciale s-au înscris la MoU și tot mai mulți producători au început să lanseze etichete în conformitate cu angajamentele sale. Acest lucru arată că abordarea funcționează “, a adăugat Porta.

Informații digitale pentru consumatori

Producătorii de băuturi spirtoase au realizat, de asemenea, progrese în inițiativele cheie de a furniza informații digitale consumatorilor.

Sectorul băuturilor spirtoase s-a alăturat sectorului vinului pentru a investi în dezvoltarea unei platforme personalizate care va genera etichete electronice specifice produsului, care vor fi accesibile direct dintr-o sticlă prin scanarea unui cod QR. Platforma va fi inaugurată mai târziu în acest an, cu ambiția de a lansa inițiativa după.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *