Procesul privind sclavia copiilor de pe plantațiile de cacao deținute de Hershey, Nestle și Cargill a fost respins de un judecător american

Procesul privind sclavia copiilor de pe plantațiile de cacao deținute de Hershey, Nestle și Cargill a fost respins de un judecător american

Procesul de lungă durată din SUA privind sclavia copiilor care implică lanțurile de aprovizionare cu cacao operate de Hershey, Nestle, Cargill în Coasta de Fildeș a fost respins de un judecător federal din Washington DC, informează ConfetioneryNews.

Opt tineri bărbați din Mali i-au acuzat pe Hershey, Nestle, Cargill și „și alții”, vinovați de sclavia copiilor în fermele de cacao din țară.

Reuters a raportat că judecătorul de district din SUA, Dabney Friedrich, a declarat că reclamanții din acțiunea colectivă propusă nu aveau dreptate pentru a da în judecată, deoarece nu au arătat o „legătură de urmărire” între cele șapte companii pârâte și fermele de cacao în care au lucrat.

Ea a spus că reclamanții nu au explicat în mod adecvat rolul intermediarilor în lanțul de aprovizionare cu cacao, menționând că companiile nu monitorizează activitatea în „zonele libere” unde este produsă aproximativ 70% până la 80% din cacao.

În declarațiile anterioare, reclamanții au spus că au fost traficați în copilărie după ce au fost abordați de bărbați necunoscuți care au promis locuri de muncă plătite, dar în cele din urmă nu au fost plătiți pentru munca lor, amenințați cu înfometarea dacă nu munceau și li se cere să trăiască în mizerie.

Avocatul lor, Terry Collingsworth, a declarat pentru Reuters că reclamanții intenționează să facă recurs, în speranța de a „forța companiile să-și țină propriile promisiuni și să pună capăt acestui sistem detestabil pe care l-au creat”.

Alți inculpați numiți în proces au inclus Mars Inc, Mondelez International, Barry Callebaut și Olam International.

Într-o declarație către instanță, companiile au declarat că „condamnă ferm folosirea muncii forțate” și că lucrează pentru a aborda munca neforțată a copiilor în lanțurile de aprovizionare cu cacao.

După cum a raportat anterior de ConfectioneryNews, reclamanții au dat în judecată în temeiul Legii federale de reautorizare a protecției victimelor traficului.

În iunie 2021, Curtea Supremă a SUA a respins un proces similar din partea a șase cetățeni malieni împotriva Cargill și Nestle, introdus în temeiul Statutului Alien Tort, o lege federală din 1789.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *