Prețuri și profituri în creștere pe piața zahărului

Prețuri și profituri în creștere pe piața zahărului

Potrivit European Supermarket Magazine, cel mai mare producător de zahăr din Europa, Südzucker, a înregistrat o creștere de aproape 80% a câștigurilor trimestriale și a estimat din nou profituri crescute pe tot anul, în ciuda costurilor mai mari ale energiei și materiilor prime, susținute de performanța puternică a sectoarelor sale de zahăr și biocombustibili.

Compania se așteaptă să poată transfera costuri mai mari în creșterea prețurilor zahărului, dar performanța sa în lunile următoare va depinde de disponibilitatea unor surse de energie suficiente după ce Rusia a redus livrările de gaze către Europa, a spus acesta.

Südzucker a declarat că profitul operațional din al doilea trimestru până la sfârșitul lunii august al anului său fiscal 2022/23 a crescut cu 79,5%, până la 153 de milioane de euro. O performanță puternică a unității sale de biocombustibili susținută de CropEnergies, a spus acesta.

Südzucker și-a repetat prognoza în august cu privire la un profit operațional pe întregul an 2022/2023 de 450 de milioane de euro până la 550 de milioane de euro, în creștere față de 332 de milioane de euro în anul precedent.

Uniunea Europeană va rămâne un importator net de zahăr în sezonul 2022/23, iar Südzucker se va bucura de un mediu de piață pozitiv, a spus compania.

„Acest lucru ar trebui să îi permită lui Südzucker să transmită creșterea drastică a costurilor cu materiile prime și energie, cu creșteri semnificative ale prețului zahărului începând din octombrie 2022”, se arată în comunicat.

În Europa, suprafața cu sfeclă de zahăr pentru cultura din această iarnă a scăzut cu aproximativ 4% față de anul, se arată în comunicat.

„Prețurile zahărului din lume și din UE continuă să crească și suntem încrezători că vom obține o îmbunătățire suplimentară a prețurilor pentru producția Südzucker în lunile următoare”, a declarat un purtător de cuvânt al Südzucker pentru Reuters.

„Campania de procesare a recoltei zahărului din acest an a început în septembrie și până acum progresează bine, ploile din ultimele săptămâni în Germania ar putea avea un impact pozitiv târziu asupra culturilor.”

În ultimii ani, Südzucker a căutat în mod activ să utilizeze mai mult gaz ca parte a programului său de reducere a carbonului.

„În ultimele luni, au fost evaluate surse alternative de energie la gaz pentru toate fabricile noastre de zahăr, cum ar fi cărbunele sau petrolul”, a spus purtătorul de cuvânt. „Dar încă folosim în mod predominant gaz”.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *