Pretul produselor alimentare mondiale au inregistrat in februarie cea mai mare creordm;tere

Indicele preturilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie ?si Agricultura FAO ,a crescut cel mai mult in februarie 2014 cea mai puternica creordm;tere lunara de la mijlocul lui 2012, din cauza majorarii preturilor tuturor categoriile de produse alimentare, cu exceptia carnii, arata datele publicate, joi, de FAO, informeaza Reuters.
In luna februarie 2014, acest indice a atins o valoare medie de 208,1 puncte, in creordm;tere cu 5,2 puncte fata de valoarea revizuita de 202,9 puncte inregistrata in luna ianuarie. FAO a precizat ca cele mai mari creordm;teri de preturi au fost inregistrate la zahar, 6,2%, ?si la uleiuri vegetale, 4,9%. In ciuda creordm;terii inregistrate luna trecuta, indicele preturilor produselor alimentare este in prezent la un nivel inferior celui inregistrat in februarie 2013.
quot;Creordm;terea de luna trecuta vine dupa o lunga perioada de scadere a pretului alimentelor, in general. Insa este prea devreme sa spunem daca a avut loc cu adevarat o inversare a tendinteiquot;, a declarat economistul ordm;ef al FAO, Concepcioacute;n Calpe.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *