Prețul la cacao a scăzut cu 20 % pe piețele globale

Prețul la cacao a scăzut cu 20 % pe piețele globale

În ciuda scăderii accentuate a prețurilor la cacao în Coasta de Fildeș, Tony’s Chocolonely va continua să plătească prețul de referință pentru salariile de trai. Producătorul etic de ciocolată face apel la toți concurenții să facă același lucru, informează RetailDetail.

În acest sezon de recoltare, prețul cacao din Coasta de Fildeș – cel mai mare producător de cacao la nivel mondial – a scăzut cu 18,5%, la 1.457 de dolari (1.250 de euro) pe tonă. Acest declin pune mulți fermieri de cacao în dificultăți financiare (și mai profunde) și determină o creștere a muncii ilegale a copiilor.

Tony’s Chocolonely spune că va continua să plătească fermierilor așa-numitul preț de referință al venitului viu, stabilit la 2.200 de dolari (1.900 de euro) pe tonă. Prin urmare, prima de preț pe care producătorul de ciocolată o plătește peste prețul pieței va crește semnificativ pentru sezonul următor.

“Facem apel la toate companiile majore de ciocolată să plătească prețul de referință al venitului pentru trai, pentru a permite fermierilor să câștige un salariu și astfel să-i ajute să scape de sărăcie.

Sperăm că consumatorii vor cere ca mărcile lor preferate să plătească un preț corect pentru cacao în acest an” , spune șeful impactului, Paul Schoenmakers.

Anul trecut, Ghana și Coasta de Fildeș au introdus diferența de venit viu, care a crescut prețul cacao cu 400 de dolari pe tonă. Deși unii mari producători de ciocolată au declarat public că doresc să se alăture schimbării, în practică, au cumpărat mai puțină cacao din aceste țări.

Acest lucru a dus în cele din urmă la o scădere generală a prețului cacao. “Acest lucru ilustrează personalitatea divizată a industriei ciocolatei. Ei susțin că sunt dedicați durabilității și condițiilor de muncă, în timp ce în același timp negociază din greu pentru a reduce prețul cacao”, spune Schoenmakers.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *