Premieră: S-a deschis Vegan Fresco, primul supermarket vegan din Olanda

Premieră: S-a deschis Vegan Fresco, primul supermarket vegan din Olanda

Supermarketul, situat în Jan Evertsenstraat din Amsterdam-Vest, a primit numele de Vegan Fresco. Gama constă exclusiv din produse vegane și vegetale, informează RetailDetail.

Pe lângă produsele vegane mai consacrate, cum ar fi laptele de ovăz, veganii pot găsi aici și produse pe care de obicei (trebuiau) să le comande online, deoarece nu existau alte puncte de vânzare: brânză sau șampon, de exemplu. Dar asta este pe cale să se schimbe.

Vegetarianismul și veganismul sunt tendințe care au luat avânt în ultimii ani. Potrivit Uniunii Vegetariene Olandeze, aproximativ 1,5% dintre olandezi au consumat alimente vegane în fiecare zi anul trecut, o pondere care este semnificativ mai mare decât estimările anterioare. Numărul tot mai mare de restaurante vegane arată, de asemenea, că grupul țintă este în creștere.

Fondatorul James Fresco consideră un supermarket vegan un pas logic în acest sens. Prin crowdfunding, a strâns fondurile necesare pentru deschiderea noului magazin. Și nu se oprește aici: vrea să deschidă încă trei magazine mai târziu în acest an.

Alegerea Amsterdamului nu este o coincidență: potrivit Fresco, este unul dintre cele mai progresiste orașe din domeniul veganismului. “Aceasta va exploda. Nu mai este o tendință, așa va arăta lumea”, spune el în ziarul Het Parool.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *