Prelucrarea soiei nu îi scade beneficiile nutritive

Prelucrarea soiei nu îi scade beneficiile nutritive

Vânzările de alimente pe bază de plante ar putea depăși 160 de milioane de dolari până la sfârșitul anilor 2020, deoarece oamenii caută să-și reducă emisiile de gaze cu efect de seră și să-și îmbunătățească sănătatea.

Însă preocupările legate de calitatea nutrițională a alternativelor pe bază de plante și opiniile negative despre impactul procesării se dovedesc a fi un element de blocaj pentru oamenii care fac schimbarea.

Calitatea proteinelor din soia

Aceasta a determinat oamenii de știință de la Universitatea Wageningen și de la Cercetare și Unilever să efectueze o evaluare cantitativă a calității proteinelor din soia și a efectului procesării.

Echipa a evaluat compoziția de aminoacizi indispensabili (IAA) și digestibilitatea diferitelor produse din soia, pentru a obține scoruri de aminoacizi de digestibilitate (DIAAS) și scoruri de aminoacizi corectate cu digestibilitatea proteinelor (PDCAAS).

Ce produse au scoruri mari?

Cu cât scorul este mai mare, cu atât sursa de proteine ​​îndeplinește mai bine cerințele organismului, cu un scor de 75 și peste considerat bun.

Analiza datelor a arătat că DIAAS a crescut de la tofu, fulgi de soia, coji de soia, făină de soia, izolat de proteine ​​de soia, soia, făină de soia, concentrat de proteine ​​​​de soia și lapte de soia, care au avut cel mai înalt nivel. Pentru toate produsele din soia combinate, DIAAS medie a fost 84,5+ 11,4 și PDCAAS medie a fost 85,6 + 18,2.

Impactul prelucrării

Amelia Jarman, director Unilever Future Health and Wellness Science and Technology, a declarat că rezultatele sunt prima dată când un studiu a constatat în mod cuprinzător că calitatea proteinei din soia folosită în alimentele pe bază de plante nu a fost compromisă în timpul procesării, spre deosebire de concepțiile greșite anterioare.

„De fapt, procesarea soiei crește ușor calitatea nutrițională a proteinei. Având în vedere cererea în creștere din partea consumatorilor conștienți de mediul înconjurător, care caută să treacă de la carne, dar în continuare caută alimente nutritive de înaltă calitate, această cercetare este foarte interesantă, deoarece demonstrează că alternativele fără carne îndeplinesc de fapt cerințele de proteine ​​ale corpului nostru.”

Soia este un ingredient comun în alimentele pe bază de plante și conține 38 g de proteine ​​la 100 g – de 3 ori mai mult decât un ou. Dar boabele de soia nu pot fi adăugate la o bucată de pui pe bază de plante sau la o înghețată fără a fi supusă procesării, care implică înmuiere, încălzire și decorticare.

Crearea unor opțiuni mai sănătoase pe bază de plante

Unilever a spus că cunoștințele pe care le-a dobândit în urma celor mai recente cercetări o vor ajuta să își îndeplinească angajamentele în materie de durabilitate și să inoveze în continuare carnea pe bază de plante.

Hanneke Faber, Președintele Unilever Nutrition Global, a declarat: „Nu depinde de noi să decidem pentru oameni ce vor să mănânce, dar depinde de noi să facem opțiuni mai sănătoase și pe bază de plante accesibile tuturor”.

Unilever s-a angajat să atingă vânzările anuale de 1 miliard de dolari din alternativele de carne și lactate pe bază de plante până în 2025-2027.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *