Politiordm;tii au confiscate 3.000 l apa minerala Saguaro

Peste 3.000 de litri de apa minerala au fost confiscati, ieri, de politiordm;ti, in urma pechezitiilor in trei magazine din Sectorul 3, pentru ca sursa indicata pe eticheta a apei respective este un izvor neinregistrat, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii Politiei Capitalei.Surse din Politie au precizat ca anchetatorii au ridicat 3.015 litri de apa minerala marca Saguaro, din trei hipermarketuri Lidl din Sectorul 3. Potrivit etichetei, apa respectiva ar proveni din izvorul F3 Targu Secuiesc, care nu afla pe lista Autoritatii Nationale pentru Resurse Minerale, au aratat sursele citate.
Anchetatorii au verificat, joi, impreuna cu inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor ?si Inspectoratul Teritorial de Munca, magazine Lidl de pe Bulevardul Liviu Rebreanu, ordf;oseaua Mihai Bravu ?si strada Fizicienilor, unde existau informatii cu privire la faptul ca acolo s-ar vinde apa minerala neinregistrata, au spus sursele citate.
Echipele de control au luat mostre de apa, care vor fi duse la laborator pentru a fi expertizata ?si a se stabili daca este improprie pentru consumul uman. Pe de alta parte, intr-o declaratie oficiala a reprezentantilor hipermarketului, remisa MEDIAFAX, se arata ca joi au avut loc controale de rutina in cateva magazine Lidl, aceste actiuni avand loc periodic, conform legislatiei in vigoare.
quot;Mentionam ca apa minerala Saguaro provine din surse inregistrate ?si nu a fost descoperita nicio neregula cu privire la sursa apei, iar aceasta nu a fost retrasaquot;, se arata in acela?si comunicat. In 5 mai, de la magazine Lidl a fost retrasa cantitatea de aproape 150.000 de litri de apa minerala Saguaro care, conform inspectorilor de la Protectia Consumatorilor, era imbuteliata dintr-un izvor care nu afla pe lista Autoritatii Nationale pentru Resurse Minerale.
Preordm;edintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului ANPC , Marius Dunca, declara atunci ca apa provenea din izvorul F4 Roordm;u, care nu se afla pe lista apelor minerale destinate comercializarii. In urma controalelor, reprezentantii ANPC au dispus retragerea de la vanzare a 101.160 de litri, dupa ce reprezentantii retelei de hipermarketuri au scos de pe rafturi, din proprie initiativa, alti 45.000 de litri de apa minerala.Reprezentantii Lidl aratau atunci ca apa minerala Saguaro retrasa de pe piata dupa controalele ANPC nu prezinta probleme de calitate ?si ca responsabil pentru informatiile continute de eticheta este producatorul.
quot;Motivul pentru retragerea apei a fost etichetarea gre?sita privind descrierea sursei de imbuteliere a apei. Putem confirma prin intermediul buletinelor de analiza puse la dispozitie de producator, ca apa minerala Saguaro de 2L nu prezinta probleme de calitate. Responsabil pentru informatiile continute de eticheta ?si procesul efectiv de etichetare este producatorul. Acesta din urma a declarat ca va remedia in cel mai scurt timp cu reprezentantii ANPC neconcordantele informatiilor continute de etichetaquot;, spuneau reprezentantii Lidl.Retailerul mai preciza ca apa minerala Saguaro este furnizata de unul dintre primii trei productori de apa minerala din Romania.Mai multe, pe www.agerpres.ro

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *