Piața zahărului devine din ce în ce mai problematică

Piața zahărului devine din ce în ce mai problematică

Bloomberg noteaza ca traderul Archer-Daniels-Midland Co. va renunța în curând din afacerea globală de comercializare a zahărului, deoarece operațiunile nu oferă marje suficiente pentru a depăși riscurile financiare mari, a spus o persoană familiarizată cu problema, care a cerut să nu fie identificată deoarece discuțiile sunt private.

Comerțul cu zahăr al companiei a atins un vârf în sezonul 2011-12, când volumele au ajuns la 2 milioane de tone metrice, livrările provenind în mare parte de la morari brazilieni, a spus persoana. ADM a refuzat să comenteze strategia sa de tranzacționare cu zahăr, invocând o perioadă liniștită, potrivit unui e-mail al biroului de presă. Compania este programată să lanseze un raport de câștiguri la începutul lunii august.

De când tranzacționarea ADM a atins vârful, industria zahărului din Brazilia a suferit probleme, unii procesatori închizându-se pe fondul prețurilor scăzute la îndulcitor. Unii dintre rivalii ADM au început să creeze asociații mixte pentru a face față volatilității.

În aprilie, ADM a fost de acord să-și vândă singura fabrică de etanol din Brazilia, punând capăt unei implicări de opt ani pe piața țării pentru combustibil alternativ, după ce a decis că activul era prea mic.

Directorul executiv al ADM, Juan Luciano, a declarat în mai că comerciantul și procesatorul agricol ar putea continua să își modifice portofoliul de afaceri pentru a crește randamentele și a reduce volatilitatea câștigurilor pe fondul vremurilor „provocatoare” pentru agrobusiness și în schimbarea preferințelor consumatorilor.

În ultimii ani, compania a vândut active, inclusiv operațiunile sale de cacao și ciocolată, care nu și-au îndeplinit obiectivele financiare pe termen lung.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *