Piata Sudului, cea mai ieftina din Bucuresti

In functie de piata de unde va aprovizionati pentru sarbatorile de iarna, puteti plati pana la 20% mai mult pentru acela?si coordm; de cumparaturi.Economica Net a realizat un clasament al celor mai ieftine piete din Bucureordm;ti, in functie de pretul mediu la mai multe legume.
Preturile medii la principalele legume pot diferi mult de la o piata agroalimentara la alta, astfel ca, pentru acela?si coordm; de produse, puteti plati cu pana la 20% mai mult daca mergeti in una din pietele scumpe ale Capitalei. Acest clasament a fost facut pe baza informatiilor transmise de catre Institutul National de Statistica INS , privind cele mai ieftine piete agroalimentare din Bucureordm;ti. Analiza a fost realizata pe baza preturilor medii din lunile octombrie ?si noiembrie 2013 din 6 piete bucureordm;tene alese de INS , luandu-se in calcul un numar de 12 legume: cartofi de toamna, fasole boabe, conopida, varza de toamna, salata verde, tomate, castraveti, morcovi, ceapa uscata, usturoi uscat, ardei gras, telina. Mentionam ca pentru luna noiembrie nu au fost disponibile informatiile cu privire la preturile medii la salata verde.
Piata Sudului, cea mai ieftina
Conform calculelor ECONOMICA.NET, cea mai ieftina piata din Bucureordm;ti, dintre cele 6 analizate de INS, este Piata Sudului, unde un coordm; de cumparaturi in care am pus 11 din cele 12 produse analizate fara salata verde costa in luna noiembrie 47,06 lei. Cu o luna in urma, acela?si coordm; plus salata verde costa in piata Sudului 57,07 lei, aceasta piata plasandu-se tot pe primul loc in clasamentul celor mai ieftine piete din capitala.
La polul opus se situeaza Piata Drumul Taberei unde pentru acela?si coordm; de cumparaturi bucureordm;tenii ar fi cheltuit in luna noiembrie 56,45 de lei sau 61,83 de lei in luna octombrie. De asemenera, peste 50 de lei costa in medie produsele selectionate ?si daca ar fi fost cumparate in luna noiembrie din Piata Grigorescu ?si Piata Buzeordm;ti. In infograficul interactiv de mai jos gasiti ce preturi au produsele din celelate piete agroalimentare din Bucureordm;ti, potrivit informatiilor furnozate de INS. Mai multe, pe www.economica.net

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *