Piata PET-urilor a explodat

Pretul de vanzare al deordm;eului din PET a cresshy;cut semnificativ in ultimii zece ani, o tona ajunshy;gand in prezent sa coste 600 de euro, moshy;tiv pentru care tot mai multe afaceri din inshy;dustria de reciclare se indreapta spre aceasta niordm;a.
Cele mai scumpe materiale reciclate sunt aluminiul, care este foarte greu de colecshy;tat, ?si PET-ul. PET-ul este un material foarte vashy;loros, motiv pentru care piata PET-urilor a luat amploare, este bataie pe PET-uri. … Acum este goana dupa PET-uri. Este o lupta inshy;corecta pe piata, nu am reu?sit inca sa avem reglementari ?si sa ne gasim fiecare locul in piata. Lucrurile nu sunt inca aordm;ezate, iar cand valoarea mateshy;riashy;lului este mare, este ca in Vestul Salbashy;tic, atunci era goana dupa aur, acum este goana dupa PET, a spus la ZF Live Liliana Nichita, director adjunct al comshy;paniei de reciclare Eco-Rom Ambalaje.
Eco-Rom Ambalaje este o orgashy;nizatie care inshy;deplineordm;te obligatiile de colectare selectiva ?si reshy;ciclare a deordm;eshy;urilor de ambalaje pe piata loshy;cala pentrucompaniiprecum Coca-Cola, Heishy;neshy;ken sau Pepsi. Eco-Rom Amshy;bashy;lashy;je este o soshy;cietate pe actiuni cu actioshy;nari companii nashy;tioshy;nale ?si multinashy;tionale producatoare de bushy;nuri ambashy;lashy;te. Nu suntem orientati spre proshy;fit, evenshy;tualul profitul obtinut la fishy;nalul anushy;lui il reinshy;vestim conform lishy;censhy;tei pe care o primim de la Mishy;nisterul Mediului in aceea?si activishy;tashy;te, a spus Nichita, potrivit Ziarului Financiar.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *