Piața mondială a uleiurilor vegetale s-a calmat după o intervenție a Indiei

Piața mondială a uleiurilor vegetale s-a calmat după o intervenție a Indiei

Potrivit European Supermarket Magazine, India a redus impozitele de bază la import pentru uleiul de palmier, ulei de soia și ulei de floarea-soarelui, potrivit unei notificări guvernamentale, în timp ce cel mai mare cumpărător de ulei vegetal din lume încearcă să răcească creșterile de preț aproape record.

Reducerea taxelor ar putea duce la scăderea prețurilor uleiurilor comestibile din India și la creșterea consumului, sporind efectiv cumpărăturile din străinătate din țara din Asia de Sud.

Taxa de import de bază pentru uleiul de palmier brut a fost redusă la 2,5% de la 10%, în timp ce impozitul pe soiailul brut și uleiul de floarea-soarelui brut a fost redus la 2,5% de la 7,5%, a declarat guvernul într-o notificare vineri târziu. Taxa de import de bază pentru uleiurile de palmier, soia și ulei de floarea soarelui rafinate a scăzut la 32,5% de la 37,5%.

După reduceri, importurile de ulei de palmier brut, ulei de soia și ulei de floarea-soarelui vor fi supuse unei taxe totale de 24,75%, inclusiv o taxă de import de bază de 2,5% și alte taxe, în timp ce clasele rafinate de ulei de palmier, ulei de soia și ulei de floarea-soarelui ar avea 35,75 % impozit în total.

India îndeplinește mai mult de două treimi din cererea sa de petrol comestibil prin importuri și s-a străduit să conțină o creștere a prețurilor locale ale petrolului în ultimele câteva luni.

Țara importă ulei de palmier în principal de la producătorii de top Indonezia și Malaezia, în timp ce alte uleiuri, precum soia și floarea-soarelui, provin din Argentina, Brazilia, Ucraina și Rusia.

Reducerea taxelor ar duce la scăderea prețurilor la petrolul comestibil înaintea festivalurilor cheie, atunci când cererea de petrol comestibil crește în țară, a declarat Govindbhai Patel, director general al firmei comerciale G G Patel & Nikhil Research Company.

New Delhi a redus taxele de import pentru uleiul de palmier, soia și ulei de floarea-soarelui, dar a menținut intacte taxele de import pentru uleiul brut de rapiță la 38,5%, a declarat B V Mehta, director executiv al Asociației Extractorilor de Solvenți din India.

“Este necesar să scadă și impozitul la import pentru uleiul de rapiță, deoarece prețul s-a dublat aproape într-un an”, a spus Mehta.

Anul trecut, importurile de ulei vegetal din India au scăzut cu 13% până în octombrie, din cauza cererii lente din partea hotelurilor și restaurantelor care au suportat greul pandemiei de coronavirus.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *