PepsiCo va investi 380,5 mil. euro în programe de dezvoltare durabilă

PepsiCo va investi 380,5 mil. euro în programe de dezvoltare durabilă

European Supermarket Magazine informează că PepsiCo a alocat 447 milioane de dolari (380,5 milioane de euro) din Green Bond-ul său de 1 miliard de dolari (850 milioane de euro) pentru a-și face sistemul alimentar mai durabil.

Gigantul cola va folosi 200 de milioane de dolari din această sumă pentru a procura plastic reciclat din polietilen tereftalat (rPET) pentru unitatea sa de ambalare a băuturilor din America de Nord.

Măsura va contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu aproximativ 210.000 de tone metrice.

De asemenea, va investi peste 110 milioane de dolari pentru a facilita tranziția flotei deținute de companie la modele cu emisii reduse de carbon.

Jim Andrew, director de sustenabilitate la PepsiCo, a declarat: „Ne concentrăm pe accelerarea impulsului nostru pentru a alinia în continuare afacerea și scopul și suntem mândri de progresele pe care le-am făcut în direcția construirii și investițiilor într-un viitor mai durabil.

„Legătura verde este unul dintre multele instrumente pe care le folosim pentru a avansa pași critici în călătoria noastră de sustenabilitate și este un catalizator semnificativ pentru progresul continuu. În cele din urmă, despre asta se referă Green Bond-ul lui PepsiCo – acțiune “.

PepsiCo intenționează să construiască o instalație verde de cercetare și dezvoltare în Valhalla, New York, cu 681 de panouri solare, care vor avea o investiție de 98 de milioane de dolari.

În plus, compania va cheltui 9 milioane de dolari pentru a asigura utilizarea eficientă a apei în fabricile sale, cu un accent deosebit pe o fabrică de gustări PepsiCo din Vallejo, Mexic.

Este o locație cu risc ridicat de apă, care a implementat noi tehnologii de tratare a apei, rezultând o rată de 70% a reutilizării apei, a adăugat compania.

În octombrie 2019, PepsiCo a emis primul său Green Bond în valoare de 1 miliard de dolari.

Veniturile din proiectele de sprijin pentru obligațiuni vizează avansarea obiectivelor de sustenabilitate ale companiei, dintre care mai multe sunt în conformitate cu obiectivele ONU de dezvoltare durabilă.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *