Pentru unii, vânzările de coniac au depășit așteptările

Pentru unii, vânzările de coniac au depășit așteptările

Rémy Cointreau a declarat, citat de ESMagazine, că urmărește cu încredere rezultatele anului 2022, după ce vânzările sale au crescut cu 16,2% mai puternic decât se aștepta în al doilea trimestru, stimulat de o revenire a cererii pentru coniacul său premium din China.

O creștere organiză

Gigantul băuturilor a reiterat că se așteaptă la încă un an de creștere organică puternică a vânzărilor și de îmbunătățire a marjei operaționale ajutată de un control strict al costurilor pentru a atenua presiunile inflaționiste.

Pandemia a ajutat eforturile pe termen lung ale lui Rémy Cointreau către băuturi spirtoase la prețuri mai mari să crească marjele de profit, accelerând trecerea către băuturi premium, consumul acasă, cocktailuri și comerțul electronic.

Privind înainte cu încredere

„Poziționat în mod ideal pentru a profita de noile tendințe de consum și susținut de avansul său în lansarea planului său strategic, Rémy Cointreau urmărește cu încredere 2022/23”, a spus compania într-un comunicat.

Acesta a menționat că prima jumătate va depăși a doua jumătate, deoarece tendințele de consum se vor normaliza în a doua jumătate, după doi ani restante, în timp ce cheltuielile de marketing și comunicare vor fi mai susținute în a doua jumătate.

Performanța trimestrială a vânzărilor

Vânzările pentru cele trei luni până la 30 septembrie s-au ridicat la 457,2 milioane de euro, marcând o creștere constantă de 16,2%, care depășește așteptările analiștilor pentru o creștere de 14,3%.

Vânzările de coniac au crescut cu 15,6%, până la 345,9 milioane EUR, reflectând o performanță foarte puternică în China în timpul Festivalului de la mijlocul toamnei. Anul fiscal al lui Rémy Cointreau începe la 1 aprilie și se încheie pe 31 martie.

Pentru întregul an, Rémy a prognozat un efect valutar pozitiv, cu vânzări raportate acum la 110-120 milioane EUR, comparativ cu 90-100 milioane EUR anterior, iar profitul operațional curent la 55-60 milioane EUR comparativ cu 50-60 milioane EUR.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *