Paul Nita-KLG Europe: Romania are un mare deficit de parcuri logistice

KLG Europe Logistics Romania, una dintre cele mai mari companii de transhy;sshy;port ?si logistica de pe plan local, vrea sa ajunga in cinci ani la o capacitate de depozitare de 80.000 de metri patrati de depozite, in creordm;tere cu 30.000 de metri patrati fata de volumul actual.
Acesta este momentul in care sa inshy;vesteordm;ti in depozite logistice in Roshy;mania. Avem in plan noi investitii, vom extinde in perioada 2016-2017 depozitul KLG de langa Bucureordm;ti cu inca 10.000 de metri patrati, spune Paul Nita, directorul de logistica al comshy;paniei care a terminat anul trecut cu afaceri de 110 mil. lei 25 mil. euro .
Compania opereaza depozite loshy;gisshy;tice in Bucureordm;ti, Timiordm;oara, Braordm;ov, Conshy;stanta, Cluj, Craiova ?si Bacau, nushy;mashy;rand un total de aproashy;pe 50.000 de matri pashy;trati atat proprii, cat ?si inshy;chishy;riati .
Opinia este sussinuta si de oficialii Profi, care considera ca agricultura locala are un poshy;tenshy;tial mare de dezvoltare, insa majoritatea producatorilor sushy;fera din cauza problemelor din infrastructura, ceea ce pentru multi se traduce prin greutati privind mentinerea nishy;velului conshy;stant de calitate. Problemele de logistica sunt foarte seshy;rioase in Romania, mergand de la faptul ca furnishy;zorilor le lipshy;sesc ma?sinile de livrare adecvate cu temshy;peratura controlata ?si pana la lipsa resurselor financiare care sa le permita sa amshy;baleze produsele conform cerintelor Profi.
Politica Profi este sa achizitioneze direct marfa proasshy;pata de la producatori locali. Datorita faptului ca exshy;tinderea se face constant pe teritoriul Romaniei, se largeordm;te in conshy;tishy;nuare ?si portofoliul de producatori. Numarul lor poate varia oriunshy;de intre 30 ?si 200 ?si creordm;te de la anla an deoashy;rece achishy;zitorii nostri cauta sa extinda cloaborarea in ritm cu extinshy;derea rapida a retelei, spun reprezentantii companiei.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *