Parteneriat FNGCIMM Piraeus Bank pentru investitorii din agroindustrie

Agerpres Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici ?si Mijlocii FNGCIMM a semnat un parteneriat cu Piraeus Bank pentru sustinerea beneficiarilor masurii 215 – plati privind bunastarea animalelor, in privinta accesului la finantarea capitalului de lucru, a anuntat, luni, intr-un comunicat de presa, Agentia de Plati ?si Interventie pentru Agricultura /APIA/.
Potrivit sursei citate, semnarea Conventiei tripartite APIA – Piraeus Bank – FNGCIMM vizeaza finantarea capitalului de lucru pentru desfaordm;urarea activitatilor curente de catre beneficiarii masurii 215 – plati privind bunastarea animalelor – porcine – anul II de angajament sesiunea II depunere .
Totodata, in baza acestei noi conventii, FNGCIMM va garanta in procentaj de pana la 80% valoarea creditelor acordate de banca, credite pentru capital de lucru necesar desfaordm;urarii activitatilor curente inclusiv pentru plata obligatiilor catre bugetul de stat ?si celelalte bugete .
Valoarea creditelor va fi de pana la 90% din suma cuvenita din platile privind bunastarea animalelor, iar garantia se acorda la solicitarea bancii, beneficiarii fiind IMM-uri definite conform legii, care se incadreaza in criteriile de eligibilitate ale finantatorului, detin adeverintele emise de APIA ?si nu se afla in dificultate financiara.
Prelungirea termenului de efectuare a platii sumelor de catre APIA de la 30 iunie 2014 la 30 septembrie 2014 a determinat ?si semnarea unor Acte aditionale la Conventiile privind finantarea capitalului de lucru pentru desfaordm;urarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic la specia bovine 2013, incheiate intre FNGCIMM ?si Banca Transilvania, respectiv BCR. Prin semnarea acestor documente, se continua facilitarea accesului la finantare pentru antreprenorii din domeniul agricol.
FNGCIMM este o institutie financiara nebancara, cu capital de risc, infiintata in scopul facilitarii accesului IMM-urilor la finantari, prin acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare contractate prin banci comerciale sau din alte surse.
Fondul colaboreaza cu30 de institutii financiare in baza unor conventii de lucru in care sunt prevazute obligatiile partilor semnatare, valoarea ?si modul de plata al comisionului de garantare, calculul ?si modalitatea de plata a garantiei acordate.
Garantia FNGCIMM este cea mai lichida garantie, platibila in maximum 90 zile de la solicitarea de plata a finantatorului, insotita de documentatia completa, fata de minimum 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *