P3-Cehia a cumparat depozitele Europolis Logistic Park

Compania P3 din Cehia, detinuta de fondul american TPG ?si de Ivanhoe Cambridge, subsidiara imobiliara a celui mai mare fond de private equity din Canada, in mainile caruia se afla ?si banii de pensii ai locuitorilor din regiunea Quebec, a cumparat, intr-o tranzactie de 120 mil. euro, Europolis Logistic Park, cel mai mare complex de depozite de langa Bucureordm;ti, informeaz[ ZF Corporate.
Proiectul vandut de grupul austriac CA Immo are o suprafata de 214.000 mp ?si chiria?si precum Carrefour, eMag, Altex, Profi sau Interbrands, dar ?si teren suplimentar de 40 de hectare pe care pot fi construite noi spatii de depozitare.
Tranzactia readuce indirect in piata imobiliara din Romania investitorii nord-americani, dupa ce in ultimii cinci-ordm;ase ani real estate-ul autohton a fost mai degraba ocolit de marii investitori institushy;tionali. TPG are sub administrare active de 66 mld. dolari, in timp ce fondul de pensii Caisse du depot et placament du Quebec, proprietarul Ivanhoe Cambridge, administreaza 200 mld. dolari.
Investitia P3 in Romania, avand in TPG ?si Ivanhoe Cambridge suportul a doi dintre cei mai mari investitori institutionali din lume, este fara doar ?si poate un semnal pozitiv pentru piata locala, a declarat cu privire la tranzactie Robert Miklo, associate director in departamentul de investitii al Colliers International, care a asistat CA Immo la vanzarea proiectului. Mai multe, pewww.zfcorporate.ro

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *