P3 Bucharest Park devine cel mai mare parc industrial din Romania

P3 Logistic Parks a finalizat achizitia parcului Europolis si l-a denumit P3 Bucharest Park, astfel P3 a dezvoltat cel mai mare parc industrial din Romania. P3 Logistic Parks este investitor specializat, dezvoltator si manager de proprietati europene de logistica, a finalizat procesul de achizitie a doua parcuri logistice in Polonia si unul in Romania, cu o suprafata totala inchiriabila de 467.000 m2 de la fondul austriac de investitii CA Immobilien AG. Tranzactia, care include aproape 165 de hectare ha de terenuri pentru noi dezvoltari, creste portofoliul logistic al P3 la 2.9 milioane de m2 si pozitioneaza compania in topul celor mai mari dezvoltatori de spatii logistice din Europa.
Ian Worboys, CEO-ul P3, a declarat: Aceste proprietati de inalta calitate sunt situate in locatii care promit un grad de ocupare in crestere si o cerere ridicata pentru proiecte de tip Build-To-Suit BTS . Aceasta tranzactie completeaza achizitiile recente realizate de compania noastra si consolideaza prezenta P3 in pietele cu crestere rapida din Europa Centrala si de Est. Compania a crescut substantial de cand a fost preluata de TPG Real Estate si Ivanhoeacute; Cambridge, in octombrie 2013, oferind o platforma logistica complexa si extinsa din punct de vedere geografic pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor sai.
Acesta a mai declarat ca intentioneaza sa mai deschida inca doua spatii industriale si ca se uita si la celelalte orase mari cum ar fi Cluj si Timisoara, insa deocamdata se bazeaza doar de conceptul BTS build-to-suit , adica construiesc spatii personalizate dedicate unui client contractat, nu construiesc si speculativ.
Proprietatile achizitionate de la CA Immobilien sunt:
Parcul logistic din Blonie cu o suprafata de 177.000 m2, care se afla la 30 de km vest de centrul Varsoviei. Printre chiriasi se numara Bayer, IBM, Orange, Triumph si retailerul online Allegro, ceea ce reflecta atractivitatea parcului pentru marii retaileri care cauta spatii in proximitatea capitalei poloneze. Aceasta proprietate dispune de 17 ha de teren pentru noi dezvoltari.
Parcul logistic de langa Piotrkow, in centrul Poloniei, care ofera 75.000 m2 de spatii, are legaturi directe cu Varsovia, Wroclaw si Katowice si este situat pe un teren de 120 ha, cu potential pentru alte noi dezvoltari. Kuuml;hne Nagel, FM Logistic si InPost sunt cei mai mari chiriasi ai parcului.
Parcul logistic din Bucuresti, cu o suprafata de 215.000 m2 de spatii, inchiriate aproape in totalitate, plus 40 ha de teren pentru noi dezvoltari. Acesta este un centru major pentru furnizorii de servicii de logistica companii 3PL datorita accesului catre autostrada A1 si catre soseaua de centura a orasului, plus terminalul intermodal de cale ferata pentru transport de marfuri – parte componenta a Coridorului IVPan European. Accesul facil catre centrul Bucurestiului atrage clienti din e-commerce, cum ar fi eMag, unul dintre cei mai mari retaileri online, precum si companii multinationale cum ar fi Carrefour, Tibbett Logistics, Gebruuml;der Weiss sau Interbrands.
Finalizarea acestei achizitii consolideaza platforma P3 in quot;CEE Logistics Trianglequot;, la intersectia conexiunilor de transport dintre estul si vestul Europei cu piata industriala in plina expansiune a Germaniei. Tranzactia dubleaza numarul parcurilor logistice detinute de P3 in Polonia si ii intareste pozitia in Varsovia. P3 este acum unul dintre cei mai mari operatori de parcuri logistice din Romania, care este o piata emergenta si un important hub logistic pentru piata europeana de productie.
P3 detine 141 de depozite in noua tari, stabilindu-si o platforma pan-europeana care se intinde de la Madrid pana la Bucuresti. P3 detine, de asemenea, unul dintre cele mai mari portofolii de teren din Europa, cu targetul de a dezvolta 1,6 milioane m2 de noi spatii de depozitare in Europa.
Ian Worboys a concluzionat: quot; P3 va continua sa caute noi oportunitati de achizitie, sau sa dezvolte depozite in locatii stategice din punct de vedere logistic, pentru a veni in intampinarea nevoilor de dezvoltare ale clientilor sai. Pentru moment, cererea este mai mare decat oferta de spatii logistice in multe piete, ceea ce duce la o perspectiva pozitiva pentru cresterea inchirierilor.quot;
P3 este un investitor specializat, dezvoltator si manager de proprietati de logistica in Europa. Avand activitati in toata Europa, portofoliul P3 cuprinde acum 141 de depozite, care totalizeaza 2.9 milioane m2 de spatii in noua tari siun portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1.6 milioane m2 de noi spatii.
Misiunea P3 este sa ofere chiriasilor o experienta de prima clasa in locatii logistice cheie. P3 dezvolta proiecte durabile si ecologice la cele mai inalte standarde internationale.
PointPark Properties a adoptat noul brand corporate P3 si va folosi numele comercial P3 Logistic Parks pentru a reflecta mai bine activitatea companiei. Pentru mai multe informatii despre P3 puteti accesa noul nostru website www.p3parks.com.
P3 este detinuta de TPG Real Estate si Ivanhoeacute; Cambridge.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *