Ouăle vegane de Paști, puțin preferate de consumatori

Ouăle vegane de Paști, puțin preferate de consumatori

Alternativele vegane trec testul de aromă (până la un punct), dar sunt predispuse la spargere, potrivit studiilor de piață publicate de FoodNavigator, fapt care le face puțin preferate de consumatori.

Vânzările de ouă de Paște au crescut cu aproape 50% în Marea Britanie anul acesta, deoarece consumatorii intenționează să celebreze o reducere a restricțiilor de blocare.

Vânzările au crescut de la 48 milioane de euro, până la 153 milioane de euro, în 2020, față de 2019, potrivit cifrelor de la Kantar. “Există semne că oamenii vor face un efort special, chiar simbolic, în acest an”, a declarat pentru BBC Fraser McKevitt, șeful departamentului de vânzare cu amănuntul și al consumatorilor de la Kantar. „Bunicii s-ar putea să apară cu delicii suplimentare după 12 luni de restricții”.

Între timp, o serie de ouă vegane de Paști au ajuns pe piață pentru a satisface cerințele unui demografic de obicei mai tânăr, spune cercetătorul de piață Walnut Unlimited.

Într-un sondaj recent reprezentativ la nivel național, în jurul a aproximativ 2.000 de consumatori, a constatat că aproape jumătate (48%) sunt conștienți de ciocolata vegană, dar doar 4% o cumpără în mod regulat.

În mod interesant, a observat o diferență semnificativă între generații în ceea ce privește interesul pentru produsele vegane. Adulții Gen Z (18-24 de ani) sunt de aproape trei ori mai predispuși să mănânce ciocolată vegană decât populația totală (11%, respectiv 4%). Prin urmare, se așteaptă ca cererea de produse vegane din ciocolată să continue să crească în următorii ani.

„Odată cu aniversarea pandemiei COVID-19, cererea de alimente și băuturi durabile și etice crește doar și ne așteptăm să vedem acest joc și cu Paștele anul acesta”, a declarat pentru FoodNavigator șeful senzorial al Walnut Unlimited, Debbie Parker.

„Vedem din ce în ce mai multe ouă„ libere de ”și vegane disponibile.” Ea a adăugat că se așteaptă ca cererea reînnoită în acest Paște să ajute mărcile premium și produse mai viabile din punct de vedere etic, cum ar fi alternativele vegane. Acest lucru l-a condus la testarea senzorială a ouălor de ciocolată vegane vs non-vegane.

Provocarea producătorilor care doresc să creeze ciocolată vegană este evitarea laptelui. Între timp, nu toată ciocolata neagră este prietenoasă cu veganii. Unele mărci adaugă lapte sau produse de umplutură dezvoltate din lactate, cum ar fi grăsimea din lapte, la bomboanele lor întunecate pentru a face produsul mai cremos și mai dulce.

Recolta actuală de ouă de Paște vegane prezintă, prin urmare, de obicei orez, ovăz și praf de porumb, a remarcat Parker, fapt care poate aduce provocări de aromă și textură. „Grăsimile din lapte ajută la conferirea ciocolatei cremă care ne place”, a spus ea. „Când scoateți lapte sau lapte praf, este dificil să recreați aceste texturi și arome.”

Pudrele de orez și porumb dau adesea o aromă ușor uleioasă ciocolatei, a observat Parker. De asemenea, textura ciocolatei a fost adesea granuloasă, densă și fragilă. „Acest lucru a cauzat problema faptului că multe ouă sunt greu de intrat și când ați făcut-o, acestea s-au spulberat.”

„Într-o mulțime de produse din ciocolată a fost dificil să găsim o alternativă la ciocolata cu lapte”, a adăugat ea. „Toți aveau arome precum portocala, caramel sărat, căpșuni și zmeură pentru a încerca să compenseze lipsa de netezime și cremositate pe care o obțineți din aroma laptelui.

“Varianta vegană funcționează, până la un punct. Atâta timp cât aroma și textura produsului sunt acceptabile și recunoscute ca ciocolata, atunci oamenii ar putea renunța cu bucurie la un pic de îngăduință extraordinară dacă știu că cumpără vegani.”

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *