Orkla Alternative Proteins investește în două startup-uri pentru inovare

Orkla Alternative Proteins investește în două startup-uri pentru inovare

Orkla Alternative Proteins a investit în două startup-uri, Change Foods și Arkeon, care folosesc tehnologia pentru a produce brânză și proteine ​​ale viitorului.

Cel mai recent anunț vine în urma investițiilor anterioare în sector din partea grupului, precum achiziționarea SR Food A/S, compania daneză de vânzări și distribuție.

Change Foods este un startup care produce brânză printr-un proces cunoscut sub numele de fermentație de precizie.

Deși brânza este principalul obiectiv în prezent, grupul își propune să folosească fermentația de precizie pentru a face alternative gustoase și hrănitoare la alte produse lactate, cum ar fi iaurtul, untul, înghețata și laptele, a menționat Orkla.

Înființată în 2019, Change Foods are 15 angajați și este situată în California. În altă parte, startup-ul Arkeon Biotechnologies încearcă să producă proteine ​​alternative din CO2 într-un mod durabil și rentabil.

Cercetările realizate de Arkeon au identificat un microorganism unic care poate produce atât aminoacizi și peptide esențiale, cât și neesențiale, care vor îmbunătăți calitatea produselor pe bază de plante. a adăugat Orkla. Compania a fost înființată în 2021 și este situată în Viena și Tulln în Austria.

Elin Tveito Lidman, CEO al Orkla Alternative Proteins, a declarat, citata de European Supermarket Magazine: „Aceste investiții sunt complet aliniate cu strategia Orkla de a colabora cu companii de tehnologie inovatoare care pot contribui la produse și mai bune pentru afacerile noastre și mărcile pe bază de plante. Ambele companii folosesc fermentația de precizie pentru a crea proteine ​​unice într-un mod durabil și, în timp, mai rentabil decât industria tradițională a cărnii și a lactatelor.

„Aceasta este o platformă tehnologică despre care credem cu fermitate că va juca un rol cheie în producția de proteine ​​în viitor. Consumatorii solicită din ce în ce mai mult alternative mai sănătoase și mai durabile la carne și produse lactate. Ambiția Orkla este de a fi unul dintre principalii jucători ai Europei pe piața proteinelor alternative până în 2030.”

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *