Orkla a achiziționat Flying Pizza

Orkla a achiziționat Flying Pizza

Potrivit ESMagazine, conglomeratul alimentar norvegian Orkla a anunțat achiziționarea lanțurilor de pizza Flying Pizza și Pizza Planet, care între ele operează 73 de puncte de vânzare operate de francizați în Germania, pentru o sumă nedivulgată. De asemenea, a achiziționat recent un alt lanț de pizza german, Stückwerk.

Miscarea rezultă din achiziționarea de către Orkla a aproximativ 75% din acțiunile din New York Pizza în iunie, un lanț de pizza lider în Olanda, care operează 342 de puncte de vânzare operate de francizați.

Alături de principalul lanț de pizza din Finlanda, Kotipizza (care are un total de 293 de puncte de vânzare), cele mai recente achiziții înseamnă că Orkla operează acum 635 de puncte de pizza gestionate de francizați în diferite locații din Europa.

“Acum am stabilit o bază solidă pe piața de pizza germană în creștere”, a comentat Jaan Ivar Semlitsch, președintele și CEO-ul Orkla.

“Avem o ambiție clară de a ne crește prezența în canalul out of home, care are o creștere mai mare decât sectorul alimentar tradițional.”

Flying Pizza operează 43 de puncte de vânzare operate de francizați în nordul și estul Germaniei, în timp ce Pizza Planet are 30 de puncte de vânzare concentrate în suburbiile Berlinului. Stückwerk are sediul în statul Nordrhein-Westfalen și are 32 de puncte de vânzare.

Între acestea, cele trei companii s-au lăudat cu o cifră de afaceri totală de 45,3 milioane EUR în 2020, echivalent cu 448 milioane NOK.

“Odată cu achizițiile Stückwerk, Flying Pizza și Pizza Planet, suntem pe drumul nostru de a deveni, de asemenea, unul dintre principalele lanțuri de pizza din Germania”, a comentat Kenneth Haavet, Orkla EVP și CEO al Orkla Consumer & Financial Investments. “Vom continua să crească atât organic, cât și structural atunci când apar oportunități. “

Orkla, care operează pe piețele de consum, de acasă și de panificație din nordice, baltice și anumite piețe din Europa Centrală și India, a înregistrat o cifră de afaceri de 47,1 miliarde NOK (4,76 miliarde EUR) în 2020.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *