Oprah Winfrey se lansează în afaceri cu alimente vegane

Oprah Winfrey se lansează în afaceri cu alimente vegane

Compania Oatly, cu sediul în Suedia, care îi numără pe Oprah Winfrey și rapperul Jay-Z printre susținătorii săi, a prezentat planuri pentru o ofertă publică inițială autorităților de reglementare, a spus producătorul de produse alimentare și băuturi vegane. Ca urmare, celebra prezentatoare de televiziune din Statele Unite, și-a anunțat intenția de a cumpăra acțiuni ale companiei, lansându-se astfel în afacerile cu alimente vegane.

Compania, care își vinde marca de produse Oatly în mai mult de 20 de țări din Europa și Asia, ar putea fi evaluată la peste 5 miliarde de dolari, posibil până la 10 miliarde de dolari, au declarat pentru Reuters persoane apropiate.

Morgan Stanley, JPMorgan și Credit Suisse sunt coordonatori globali pentru flotație, care ar putea avea loc înainte de pauza de vară, au spus oamenii.

JPMorgan și Credit Suisse nu au avut niciun comentariu imediat când au fost contactați de Reuters, în timp ce Morgan Stanley a refuzat să răspundă.

Listarea planificată pe piața bursieră vine pe măsură ce sectorul alimentar vegetal a câștigat atenția investitorilor în ultimii ani, mai ales că lanțurile de fast-food și restaurantele de lux creează noi meniuri pentru a atrage clienți care respectă sănătatea și mediul.

Oatly, cunoscut pentru produsele din lapte de ovăz, are legături cu mai multe cafenele din Statele Unite, inclusiv Starbucks și își vinde produsele online și în magazinele de vânzare cu amănuntul.

O mare parte din cererea de alimente pe bază de plante este condusă de milenari și de consumatorii din generația Z, care sunt mai mult decât dispuși să cheltuiască pe produse durabile, care sunt, de asemenea, sănătoase.

Oatly a strâns o investiție de 200 de milioane de dolari în iulie anul trecut de la un grup condus de Blackstone Group Inc, care include Oprah Winfrey, Natalie Portman și fostul șef Starbucks Corp Howard Schultz.

Noii investitori au inclus, de asemenea, compania de divertisment a lui Jay-Z Roc Nation, Orkila Capital și Rabobank’s Rabo Corporate Investments.

Verlinvest, compania de investiții a familiei din spatele producătorului de bere Anheuser-Busch InBev, rămâne proprietarul majoritar al Oatly printr-o asociere cu China Resources, care a investit în Oatly în 2016.

Oatly, fondată de frații Rickard și Björn Öste, a fost evaluată la aproximativ 2 miliarde de dolari în iulie, potrivit PitchBook.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *