Olympus investste 4,5 milioane de euro in energiegie neconventionala

Grecii de la Olympus Diary construiesc la Halchiu – Brasov o centrala pe biogaz. Potrivit avizului obtinut de la Electrica Transilvania Sud, puterea instalata a acesteia urmeaza sa fie de 1,5 MW. Investitia medie intr-o astfel de centrala este de trei milioane de euro pentru un MWh, ceea ce inseamna ca grecii ar urma sa investeasca in jur de 4,5 milioane de euro pentru realizarea acestei centrale.
Un proiect asemanator mai avea in Braordm;ov compania Carmolimp, care intentiona sa construiasca o centrala de 0,6 MWh.
Grupul elen Olympus, care detine o fabrica de produse lactate la Halchiu, a finalizat 2013 cu afaceri de 55 de milioane de euro in Romania, in creordm;tere cu 25% fata de anul anterior. Pana in prezent investitiile realizate de grecii de la Olympus in unitatea de productie de la Halchiu se ridica la 70 milioane de euro. Fabrica de lactate ocupa o suprafata de 25.000 de metri patrati, dintr-un lot de 150.000 mp, ?si are 180 de angajati. Unitatea de productie lucreaza in prezent la 40% din capacitatea totala, Pliatsikas estimand o majorare de pana la 80% in urmatorii 3 ani. Fabrica produce zilnic 100 de tone de telemea, peste 100 de tone de lapte ?si 60 de tone de iaurt. 80% din productie este exportata in tari din Europa de Vest, zona cu cel mai mare aport la business-ul total. Categoriile care au inregistrat cele mai mari vanzari in 2013 sunt iaurtul ?si telemeaua.
Grupul Olympus este prezent in Romania din 1999, iar pana in 2008 intreaga productie a fost destinata exportului. Din 2008, compania a inceput sa vanda produsele ?si local. Compania lucreaza cu circa 500 de fermieri din zona de nord a Romaniei pentru a colecta lapte. Mai multe, pewww.bizbrasov.ro

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *