Noutati pe piata filmelor pentru ambalarea in sistem EMAP

La selectarea peliculelor filmelor de ambalare web substraturi pentru EMAP, principalele caracteristici de luat in considerare sunt permeabilitatea fata de gaze, rata de transmisie a vaporilor de apa, proprietatile mecanice, transparenta, tipul de ambalaj si fiabilitatea de etansare, se arata intr-o analiza publicata de FoodProcessing.
Filmele utilizate in mod traditional, cum ar fiLDPE polietilena de joasa densitate ,PVC policlorura de vinil ,EVA etilen-acetat de vinil , si OPP polipropilenaorientata nu sunt suficient de permeabile pentru produse care au nevoie de o buna aerare, fiind nevoie de solutii de transmitere a gazelor de la, si in ambalaj.Filmele proiectate cu aceste proprietati sunt numitefilme permeabile.Alte filme, numite de bariera, sunt proiectate pentru a preveni schimbul de gaze si sunt utilizate, in principal, pentru caracterul lor non-respiring, fiind recomandate in mod special pentru produsele din carne si peste.
Filmele EMAP, dezvoltate pentru a controla nivelul de umiditate, precum si compozitia gazului in ambalajele sigilate sunt benefice pentru depozitarea prelungita de fructe proaspete, legume si plante aromatice, care sunt sensibile la umezeala.Acestea sunt frecvent mentionate ca filme tip MA / MH.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *