Noi proiecte destinate Punctelor Gastronomice Locale

Noi proiecte destinate Punctelor Gastronomice Locale

„Când ești în vacanță nu poți să mănânci „ca la mama acasă”, dar cum ar fi să poți gusta ceva ca „acasă la mama unui localnic?” Lucrăm de aproape 5 ani la acest proiect care ne-a fost inspirat de realitatea turismului Deltei și sunt încântat că a fost făcut un pas înainte..” a spus Ivan Patzaichin, președintele Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, organizația inițiatoare a conceptului Punct Gastronomic Local.

Agenția Națională a Zonei Montane a promovat la nivelul comunităților rurale montane conceptul Punctelor Gastronomice Locale împreună cu activitatea de cazare a turiștilor în gospodăriile țărănești, iar în urma colaborării strânse cu:

 – Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor;

– Oficiul Național al Registrului Comerțului;

– Institutul Național de Statistică și Studii Economice;

– Ministerul Finanțelor;

– Agenția Națională de Administrare Fiscală;

– Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” Tulcea

– Asociația „Gastro Local” Vama Buzăului, a completat cadrul de reglementare al Punctelor Gastronomice Locale, prin încadrarea de către Institutul Național de Statistică a activității economice desfășurate în PGL pe codul CAEN 5610 – Restaurante.

Sprijinim pe toti cei interesați de înființarea unui punct gastronomic, prin organizarea de cursuri de formare profesională. Cursurile sunt gratuite și se adresează solicitanților din întreaga țară. Date de contact pentru înscriere la curs: – tel. secretariat ANZM: 0722 314 593; – e-mail: formare.profesionala@azm.gov.ro.

Pentru zona Deltei Dunării cursurile vor fi organizate în parteneriat cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, iar persoana de contact pentru înscriere este doamna Anca Simion, nr. tel.: 0741 152 800.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *