Nestle va utiliza agenti naturali pentru congelatoarele de inghetata, din 2015

Nestleacute; extinde o initiativa europeana, pentru a cumpara agenti frigorifici naturali in locul celor sintetici, la nivel global din ianuarie 2015, informeaza Dairy Reporter.
Investitia reprezinta 70% din cheltuielile totale ale Nestle pentru lazile frigorifice orizontale pentru inghetata, restul de 30% sunt cheltuieli pe alte modele care includ modele veeticale si insulare.
Pascal Greacute;verath, sef pentru protectia mediului de la Nestleacute;, a declarat ca desi teoretic sar fi posibil pentru a inlocui toate congelatoarele simultan, acest lucru nu ar fi eficient din punct de vedere al mediului si este mai eficient sa le lasam sa ajunga la sfarsitul duratei lor de viata normal, inainte de a le inlocui treptat le cu mai multe variante eficiente ecologic.
quot;Ne vom stradui sa inlocuim toate congelatoarele vechi in cel mai eficient mod posibil ecologic. Aceasta va include reciclarea tuturor partilor componente, acolo unde acest lucru este posibil si sa ne asiguram ca ramanem in conformitate cu toate reglementarile referitoare la eliminarea in siguranta a celorlalte elemente diferite din componenta congelatoarelor quot;, a declarat acesta.
quot;Atunci cand vom elimina congelatoarele vechi, vom acorda o atentie deosebita celor care contin substante de racire a evita orice impact negativ asupra mediului. Aceste congelatoare vor fi puse la dispozitia clientilor nostri din intreaga lume.
Nestleacute; si-a luat angajamentul sa cumpere lazi frigorifice orizontale pentru inghetata cu agenti frigorifici naturali, in 2013, in Europa si a investit 256 mil dolari pentru a pune in aplicare alternative naturale in 93% din sistemele sale de refrigerare industriale.
Aceasta este a doua etapa intr-un proces mai amplu de a reinnoi flota de congelatoare mai eficient din punct de vedere al mediului, racit cu ajutorul agentilor frigorifici naturali.
quot;Aceste congelatoare sunt prezente in multele dintre sutele de mii de puncte de vanzare a sortimentelor de inghetataquot;, a adaugat Greacute;verath.
Acesta a declarat ca firma este in curs de testare pentru diferite tehnologii si evaluarea a sigurantei acestora asupra mediului si performantei operationale.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *