Nestlé va lansa Vegan KitKat în toată Europa

Nestlé va lansa Vegan KitKat în toată Europa

European Supermarket Magazine dezvăluie că Nestlé a anunțat că intenționează să lanseze versiunea vegană a KitKat în toată Europa, în urma unui pilot de succes în Marea Britanie și în alte țări.

KitKat V va fi vândut în 15 țări din Europa, inclusiv Germania, Regatul Unit, Franța, Austria, Danemarca, Suedia, Finlanda, Letonia, Lituania, Estonia, Grecia, Portugalia, Polonia, Ungaria și Țările de Jos, a menționat compania.

KitKat V este un produs vegan certificat dezvoltat de experți în ciocolată la centrul de cercetare și dezvoltare a produselor de cofetărie Nestlé din York, Marea Britanie. Produsul combină expertiza Nestlé în inovarea ciocolatei și alternativele non-lactate.

Louise Barrett, șefa Centrului de tehnologie pentru produse de cofetărie Nestlé din York, a declarat: „Anul trecut, am luat decizia de a produce KitKat V în unitățile noastre de producție de cercetare și dezvoltare, astfel încât să putem aduce produsul la rafturi mult mai rapid și să testăm cu consumatorii noștri. Răspunsul consumatorilor a fost copleșitor și acum suntem încântați să îl lansăm la o scară mult mai largă.”

Cacao din surse durabile

KitKat V este fabricat cu cacao din surse durabile prin Nestlé Cocoa Plan și are certificare Rainforest Alliance.

Laptele din produs a fost înlocuit cu o alternativă pe bază de orez, care reproduce textura și aroma KitKat-ului original, a adăugat compania.

KitKat V are o amprentă de carbon cu 18% mai mică în comparație cu ciocolata standard cu lapte KitKat pe întregul său ciclu de viață, de la fermă până la consumator.

Amprenta de carbon mai mică a produsului a fost certificată de Carbon Trust, a adăugat Nestlé. Nestlé și-a selectat unitatea de cofetărie din Hamburg, Germania, pentru a produce noul KitKat vegan.

„Una dintre cele mai mari lansări”

Corinne Gabler, șeful departamentului de cofetărie pentru Europa, a declarat: „Observăm o tendință puternică în domeniul alimentației, cu mai mulți oameni care caută opțiuni pe bază de plante, inclusiv pentru delicii.

„Aceasta este una dintre cele mai mari lansări vreodată ale unei alternative vegane a unui brand important de produse de cofetărie și ne arată încrederea în această tendință. Suntem încântați să le oferim KitKat V tuturor acelor fani KitKat care ne-au cerut să facem acest lucru! “

Inovațiile recente ale Nestlé în categoria pe bază de plante includ alternative la carne și fructe de mare, mâncăruri gata și pizza, alternative la lactate, amestecuri de cafea și creme, băuturi de ciocolată și malț, înghețată și brânză, printre altele.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *