Nestlé lansează programul de investiții în fermele regenerative de cafea

Nestlé lansează programul de investiții în fermele regenerative de cafea

RetailDetail informează că Nestlé lansează un nou plan pentru a face cultivarea cafelei mai sustenabilă. Planul său Nescafé 2030 are ca scop îmbunătățirea vieții cultivatorilor de cafea, dar și reducerea impactului acestora asupra mediului.

Producția de cafea este sub presiune

Nescafé, brandul de cafea Nestlé, a dezvoltat un plan pentru a face cultivarea cafelei mai sustenabilă. Până în 2030, multinaționala va investi peste un miliard de franci elvețieni pentru a ajuta agricultorii de cafea să treacă la agricultura regenerativă.

Aceasta, la rândul său, ar trebui să reducă emisiile de gaze cu efect de seră și să îmbunătățească mijloacele de trai ale fermierilor.

După cum a raportat recent și Fairtrade, schimbările climatice pun sub presiune regiunile cultivate de cafea. Potrivit lui David Rennie, șeful Nestlé Coffee Brands, este nevoie de acțiuni pentru a asigura sustenabilitatea pe termen lung a cafelei.

Creșterea temperaturilor va reduce suprafața disponibilă pentru cultivarea cafelei cu 50% până în 2050. În plus, aproximativ 125 de milioane de oameni depind de cafea pentru traiul lor, în timp ce se estimează că 80% dintre familiile producătoare de cafea trăiesc la sau sub pragul sărăciei.

Pământuri mai sănătoase

Cu agricultura regenerativă, solul devine mai sănătos și mai fertil, ceea ce mărește și recoltele. Prin urmare, Nescafé promite să ofere fermierilor pregătire, asistență tehnică și plante de cafea cu randament ridicat pentru a le pune în funcțiune.

Împreună cu fermierii, compania va testa și va evalua eficacitatea diferitelor practici de agricultură regenerativă. În Mexic, Coasta de Fildeș și Indonezia, va exista și un sistem de sprijin financiar.

Planul Nescafé 2030 este o continuare a primului plan din 2010. De atunci, Nestlé susține că a redus emisiile de gaze cu efect de seră din fabricile sale de cafea instantă cu 46% și a extras cu 53% mai puțină apă.

Cu toate acestea, Nescafé în sine nu se deplasează încă 100% către agricultura regenerativă: doar 20% din cafea urmează să provină din metode de cultivare regenerativă până în 2025 și 50% până în 2030.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *