Nestlé anunță un plan climatic de trei miliarde de euro

Nestlé anunță un plan climatic de trei miliarde de euro

Nestlé investește aproape trei miliarde de euro în lupta împotriva încălzirii globale. Gigantul alimentar elvețian se concentrează pe agricultura regenerativă și energia regenerabilă pentru a fi complet neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

Succes pe termen lung

Eforturile Nestlé sunt în concordanță cu angajamentul ONU „Business Ambition for 1.5 ° C”, la care s-a angajat anterior compania. În următorii cinci ani, Nestlé va investi 3,2 miliarde de franci elvețieni (2,95 miliarde de euro) pentru a-și reduce la jumătate emisiile până în 2030 și pentru a atinge emisiile nete zero până în 2050. „Lupta împotriva schimbărilor climatice nu poate aștepta, nici noi. succesul pe termen lung al companiei noastre “, spune Mark Schneider, director general al grupului alimentar.

Planul climatic al Nestlé se bazează pe trei piloni. Aproximativ 1,1 miliarde de euro vor fi investiți în stimularea agriculturii regenerative pe tot parcursul lanțului de aprovizionare al companiei. Practicile agricole regenerative, legate de un program intens de reîmpădurire, îmbunătățesc sănătatea solului, păstrând și restaurând ecosisteme diverse. Nestlé intenționează să cumpere peste 14 milioane de tone de ingrediente din agricultura regenerativă în următorii zece ani, sporind cererea pentru astfel de produse.

“Cu aproape două treimi din emisiile noastre provenite din agricultură, este clar că agricultura regenerativă și reîmpădurirea sunt în centrul eforturilor noastre de a atinge obiectivul de emisii nete zero. Aceste eforturi vor reduce emisiile și vor îmbunătăți biodiversitatea pe scară largă” , spune directorul operațional Magdi Batato.

Flotă de vehicule mai ecologică

În afară de agricultura regenerativă, Nestlé se angajează pe deplin în favoarea energiei regenerabile. Multinaționala are aproximativ 800 de sucursale în 187 de țări și dorește ca toate acestea să treacă la sută la sută electricitate regenerabilă în următorii cinci ani. Una dintre măsuri este „ecologizarea” parcului auto prin optarea pentru modele cu emisii mai mici sau zero. În Belgia și Luxemburg, toate vehiculele comerciale noi vor funcționa cu energie electrică sau hidrogen verde începând cu 2025.

În cele din urmă, Nestlé lucrează și la portofoliul său de produse. Numărul de produse alimentare și băuturi pe bază de plante se extinde continuu, iar compania crește, de asemenea, numărul mărcilor cu emisii neutre de carbon. Gama Garden Gourmet pe bază de plante va fi neutră în carbon până în 2022. La începutul acestui an, grupul a anunțat că Nespresso, San Pellegrino, Perrier și Acqua Panna ar trebui să fie, de asemenea, neutre în carbon până atunci.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *