McKensey: „Carnea obținută fără animale va deveni noua regulă”

McKensey: „Carnea obținută fără animale va deveni noua regulă”

Transformarea cărnii de cultură în normă este scopul lui Josh Tetrick și al companiei sale Eat Just. La fel ca CD-urile fizice, care au fost împinse din piață în întregime de serviciile de streaming, el dorește, de asemenea, să facă din carnea de la animale excepția de la regulă.

O primă

Într-un interviu cu McKinsey, Tetrick susține că carnea de cultură va deveni noua normă – și posibil mai devreme decât credem. “Trecând înapoi, există lucruri care se simt greu de imaginat în prezent, care devin mai târziu un lucru normal și se poate întâmpla mai repede decât ne dăm seama.

În urmă cu 15 sau 20 de ani, unele dintre marile companii de mașini împingeau puțin înapoi împotriva tranziției la mașinile electrice. Mai recent, unii au spus că vor produce doar mașini electrice. “

Anul trecut, un restaurant din Singapore a servit pentru prima dată pui de cultură de la Eat Just, care a fost o premieră mondială.

Potrivit CEO-ului Tetrick, răspunsul a fost covârșitor de pozitiv. Cu toate acestea, o creștere a scării este necesară acum: producția trebuie extinsă în Statele Unite, Europa și China. Problema este că Eat Just merge pe un teritoriu necunoscut: “Bioreactoarele mari de 100.000 de litri nu sunt ușor disponibile. Trebuie să le construim de la zero și asta necesită timp și capital”.

Avantaje

„Credem că acesta este un mod mai bun de a face carnea mai sigură, mai sănătoasă și mai durabilă”, spune Tetrick, dar asta nu înseamnă că toți consumatorii vor gândi acest lucru.

Cu toate acestea, mai important decât percepția este că carnea de cultură va deveni în cele din urmă mai ieftină decât carnea obișnuită, ceea ce CEO-ul speră să realizeze în doar zece ani. Pentru ca acest lucru să se întâmple, totuși, costurile materiilor prime și ale producției trebuie reduse dramatic, spune el.

Comparativ cu carnea de la animale, carnea de cultură oferă beneficii majore pentru climă: ar emite cu 90% mai puține emisii de gaze cu efect de seră, ar consuma cu 45% mai puțină energie și 90% mai puțină apă și ar necesita 99% mai puțin teren.

În plus, niciun animal nu ar trebui să sufere, riscul de infecții bacteriene cu carne de cultură este semnificativ mai mic, iar antibioticele nu sunt necesare.

Potrivit lui Tetrick, jucătorii de alimente consacrați pot juca, de asemenea, un rol esențial în întregul proces. „Vrem să ne concentrăm asupra a ceea ce suntem cu adevărat buni.

Companiile de carne sunt deosebit de bune la distribuția lanțului de frig în comerțul cu amănuntul și în servicii alimentare, precum și conversia unei materii prime într-un număr de produse finite și vedem această relație lucrând foarte bine pentru noi și pentru ei. “

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *