McDonald’s lansează propria gamă de înlocuitori de carne, bursele reacționează

McDonald’s lansează propria gamă de înlocuitori de carne, bursele reacționează

RetailDetail informează că McPlant este numele unei serii de înlocuitori de carne pe care McDonald’s îi dezvoltă și pe care va începe să îi comercializeze în curând. Printre altele, lanțul de burgeri va face imitații de pui și carne pentru rulourile de mic dejun.

În cursul anului viitor, noile produse vor fi în meniu în mai multe țări, deși McDonald’s nu a oferit alte detalii. Linia McPlant ar consta inițial dintr-un burger de legume, înlocuitori pentru carnea de pui și carne pentru rulourile de mic dejun, scrie USA Today.

Vestea că McDonald’s va produce înlocuitorii cărnii a provocat neliniște la bursa americană. Anul trecut, gigantul fast-food a testat deja un burger de legume de la Beyond Meat din Canada sub numele PLT (Plant-Salată-Tomate).

Ca urmare a anunțului, la începutul acestei săptămâni, cota Beyond Meat a fost puternic lovită. Ulterior, prețul acțiunilor s-a redresat în cea mai mare parte, când a apărut că Beyond Meat a fost implicat și în dezvoltarea McPlant.

După cum se știe, înlocuitorii de carne devin din ce în ce mai populari, iar restaurantele de hamburgeri trebuie să se adapteze și ele. De anul trecut, principalul concurent al McDonald’s, Burger King, vinde Impossible whopper, un burger de legume dezvoltat de Impossible Foods. Dar, deoarece acest burger nu are voie să fie vândut în Europa, Burger King lucrează cu măcelarul vegetarian pentru piața europeană.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *