McDonald#8217;s este cea mai performanta franciza din Romania

Restaurantele McDonalds se dovedesc a fi cele mai profitabile francize din Romania, terminand anul cu o cifra de afaceri estimativa de cca 7,3 mil. lei 1,65 mil. euro , cu peste 6% mai mult decat decat incasarile unui restaurant deschis direct de grupul american pe piata locala.
Cele ordm;apte restaurante – operate pe cinci companii deoarece francizatul din Braordm;ov detine trei restaurante – au terminat anul trecut cu afaceri de 51,2 milioane de lei 11,6 milioane de euro , in creordm;tere cu 6,4% comparativ cu 2013.
Compania McDonalds Romania, detinuta de gigantul american, a terminat anul trecut cu afaceri de 415 mil. lei. Rata de creordm;tere a businessului a fost de 4%, sub rata de creordm;tere a localurilor in franciza. Cifra de afaceri a McDonalds Romania include rezultatele celor 60 de localuri proprii, incasarile cafenelelor McCafe ?si taxele de franciza platite de cele ordm;apte unitati deschise in sistem de franciza.
Piata din Romania cuprinde aproximativ 330 de concepte de francize cu afaceri totale anul trecut de 1,6 mld. euro, cu circa 45% mai mari decat in 2007, unul dintre ultimii ani de boom economic ?si ultimul pentru care exista date publice.
Pentru acest an afacerile care au dezvoltat sau urmeaza sa dezvolte concepte in franciza estimeaza un avans al businessului de 10-13%, insa piata ramane in continuare subdezvoltata prin comparatie cu alte piete din Vest.
Cifra de afaceri totala a companiilor din Romania este de 250 mld. euro anul trecut, astfel ca afacerile conceptelor de franciza contribuie cu sub 1% la total. Afara, conceptul de franciza este mult mai dezvoltat. In Franta exista 1.300 de concepte, pe cand in Roshy;mania doar 330, au declarat pentru Ziarul financiar Paul Voicu ?si Ralushy;ca Stanciu, managing partneri in cadrul companiei de consultanta Inventure Franchise Consulting.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *