MADR a aprobat retetele consacrate pentru panificatie

Brutarii vor scoate pe piata dupa 1 noiembrie mai multe sortimente de paini facute dupa retete din comunism, printre care quot;franzela Bucureordm;tiquot;, lunga de 65 de centimetri, care contin, pe langa ingredientele clasice, ?si zahar, lapte ?si grasimi, a declarat pentru MEDIAFAX Aurel Popescu de la Rompan.
quot;Incepand cu 1 noiembrie vom lansa pe piata mai multe sortimente de paine mai speciala, premium, care vor fi realizate dupa retete vechi de acum 30 de ani. Avand adaosuri de zahar, lapte ?si grasimi, aceste paini vor fi mai scumpe decat cele clasice. Retetele de paine de dinainte de 1989 erau mai bune ?si mai sanatoase decat cele de acum, erau mai naturale, pentru ca nu contineau amelioratoriquot;, a spus Aurel Popescu, preordm;edintele patronatului din industria panificatiei Rompan ?si proprietarul unei fabrici de paine.
Noile tipuri de paine vor fi insotite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care sa ateste ca respecta retetele vechi ?si ca nu contin amelioratori.
Aurel Popescu afirma ca retetele vechi nu mai erau aplicate de multa vreme nici in cazul painii premium, iar laptele era inclocuit cu apa, sau untul cu margarina.
quot;Vom ie?si pe piata cu paine alba, semialba, neagra sau cu cartofi, dar ?si cu paine cu secara. Vom reface ?si franzela Bucureordm;ti, care pana in 1989 se gasea pe piata in Capitala. Era ca o bagheta lunga de 65 de centimetri ?si cantarea 400-500 de grame, ?si continea faina alba, drojdie, apa, sare, lapte, margarina ?si zaharquot;, a afirmat oficialul patronatului.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *