Livrare in 24 de ore a marfurilor paletizate prin Pall-Ex Romania

Transportul a doi, trei paleti nu e intotdeauna simplu de organizat si, de multe ori, costul este foarte mare. Dar, din dorinta de a respecta angajamentele fata de clienti, transporturile sunt totusi indeplinite, chiar daca din punct de vedere financiar nu sunt eficiente.
Solutia pe care Pall-Ex a adus-o pe piata este, in fapt, un fel de curierat cu marfuri paletizate, venind sa rezolve aceasta problema si garantand livrari rapide.
Hub-ul central este la Sibiu
Concret, distributia in cadrul Pall-Ex se realizeaza in mai multe faze. Prima se refera la colectarea si consolidarea marfurilor de catre membri, marfurile fiind transportate la hub-ul central Pall-Ex, din Sibiu. Acest lucru se intampla in fiecare noapte, la o ora prestabilita. Odata ajunsa in hub, marfa este sortata pentru a fi incarcata in vehiculele corespunzatoare ale membrilor care se intorc la sediul propriu in dimineata zilei urmatoare, livrand marfa catre clientii din zona.
De mentionat, ca fiecare partener isi opereaza depozitul local, acolo unde colecteaza marfa pe care o trimite, utilizand camioane mari in hub-ul central. In fiecare noapte, vin camioane cu marfa paletizata in depozitul din Sibiu, acolo unde se face cross-dock. De exemplu, din Constanta este adusa marfa pentru restul tarii, aceasta fiind preluata din Sibiu de catre ceilalti parteneri. In acelasi timp, partenerii din tara aduc la Sibiu marfa avand destinatie Constanta. Astfel, economia vine din faptul ca vehiculul este ocupat si pe tur si pe retur, a explicat Danor Ionescu, CEO al Pall-Ex Romania, mentionand ca in depozitul din Sibiu, un camion este descarcat in 16 minute, in conditiile in care marfa este scanata, iar status-ul ei este descarcat in sistem.
De altfel, marfa este scanata inca din momentul in care este preluata de parteneri in depozitele proprii, parcursul ei putand fi urmarit on-line/live, printr-un sistem track trace, de catre client. Totul este gestionat de sistemul Twine, dezvoltat de englezi in ultimii 16 ani, si implementat la toti partenerii Pall-Ex. Sistemul presupune tehnologie Bar-Code, Track Trace, comunicare si raspuns real time, trasabilitate si controlul calitatii, KPI, dovada livrarii on-line E-POD si CMR, scanat in 24 de ore.
Danor Ionescu, CEO al Pall-Ex: Transportam pentru clienti sferturi de paleti, jumatati, paleti full si mega-full. Greutatile maxime acceptate sunt de 175 kg-pentru sfert, 350-pentru jumatate de palet, 700 kg-pentru full si 1.200 kg pentru mega-full. Pall-Ex vrea sa devina lider la nivel european cu o filiala in fiecare tara din Europa, unde exista piata pentru un astfel de serviciu. Avem acum Serviciul de transport paletizat in 24 de ore, in mod Expres, si Standard, in 48 de ore, pe teritoriul national. In prezent, avem 28 de membri, iar target-ul pe care ni-l propunem este de 30 de membri.
Un nou tip de distributie nationala
Cine are doi paleti de marfa de transportat de la Timisoara, la Iasi, ori trebuie sa astepte un camion, ori sa transporte cu un microbuz. Dar, acum exista serviciul Pall-Ex lansat de la 1 decembrie 2011, care integreaza astfel de servicii.In total, la nivel national, reteaua numara 28 de membri.
Declaratii ale partenerilor Pall Ex
Catalin CHELARU-Director Comercial, Pambac SA: quot;Colaboram cu Pall-Ex inca din prima lor zi de operare in Romania ?si suntem multumiti tot din aceea?si zi. Cu Pall-Ex am gasit solutii pentru deservirea clientilor noordm;tri in orice moment. Rapiditate, trasabilitate, seriozitate ?si o buna comunicare, sunt din punctul nostru de vedere ingredientele unui serviciu de calitate pe care le-am gasit din plin la Pall-Ex.quot;
Lucretia OPRIsIU-Manager Achizitii, Scandia Food SRL: quot;Pall-Ex a devenit partenerul nostru de incredere, prin rapiditatea ?si siguranta livrarilor produselor noastre. De asemenea, colaborarea cu Pall-Ex a constituit un element esential pentru reducerea costurilor in materie de distributie a produselor proprii.quot;
Paul BOGDAN-Manager Special Commercial Projects, Ductil SA: Prin intermediul Pall-Ex realizam distributia marfurilor noastre intr-un mod rapid ?si eficient. Modulul Track Trace ne permite urmarirea on-line a documentatiei proprii confirmate, ceea ce constituie un real avantajquot;
X X X
Fondata in 1996, reteaua Pall-Ex a devenit unul dintre liderii europeni in materie de servicii logistice, fiind un concept nou pentru Centrul si Estul Europei, nu insa si pentru restul continentului. Astfel, in Marea Britanie functioneaza zece astfel de retele, in Germania, 9, in Italia si Spania, 4, iar in Franta, sunt 7. Pall-Ex se afla in crestere a volumului de afaceri, atat in marea Britanie, cat si in Europa continentala, astazi insumand 327 de membri in intreaga Europa si avand un volum al transporturilor de 3,1 milioane de paleti pe an.
Din 2011, Pall-Ex activeaza in Romania, promovand un model inovator de afaceri. Modelul Pall-Ex permite formarea unei retele de transportatori si distribuitori locali care ofera un serviciu de livrare in 24 de ore a marfurilor paletizate pe intreg teritoriul tarii.
CONTACT: Pall-Ex Romania,Strada Stefan Cel Mare 193, Sibiu , Romania; Tel.Verde:0800 41 00 14; Receptie: +40 269 202 222; www.pallex.ro; office@pallex.ro

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *