Laptele, vector de dezvoltare pentru sectorul produselor lactate

O conferinta dedicata exclusiv laptelui ca un vector de dezvoltare va avea loc in Rennes , Franta, in perioada 21-23 mai. In tarile industrializate, ca si in tarile in curs de dezvoltare , lapte si produse lactate reprezinta un vector de netagaduit de dezvoltare locala si siguranta alimentara, informeaza Dairy Industries.
In afara rolului de necontestat in nutritie, aceste produse de multe ori joaca un rol esential in economiile locale si de dezvoltare regionala , cu mai multe modele de dezvoltare din cauza constrangerilor si oportunitatilor locale, toate intr-un context de crestere a globalizarii .
Obiectivul acestei conferinte este de a impartasi experiente din sectoarele care au avut o dezvoltare notabila, de a impartasi problemele tehnice si sanitare,de a asambla initiativele si retelele implicate , de a masura importanta femeilor in aceasta dezvoltare, si mai bine de a identifica rolul politicilor.
Cele trei sesiuni programate sunt: * Sesiunea 1 : Diversitatea , valoarea patrimoniului si provocarile tehnice si sanitare ale produselor lactate locale: rolul central al femeilor * Sesiunea 2 : Caracteristicile regionale si dinamica dezvoltarii regiunilor unde se proceseaza produse lactate * Sesiunea 3 : Obiectivele si consecintele reglementarilor si politicilor
Pentru un program detaliat si mai multe informatii : www.colloque.inra.fr

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *