La Zlatna s-a deschis un Mall Alimentar Țărănesc!

La Zlatna s-a deschis un Mall Alimentar Țărănesc!

Dovadă că se poate, la Zlatna s-a deschis recent un Mall Țărănesc, destinat vânzării produselor manufacturate local, de către micii producători.

Acest eveniment a fost coordonat de domnul Silviu Ponoran, primarul localității, în strânsă colaborare cu reprezentanții Agenției Naționale a Zonei Montane – CRDM 3 Câmpeni, prin reprezentanții săi, doamna Marcela Marc și domnul Aurelian Cernat. La deschidere a fost prezent ministrul agriculturii, domnul Adrian Oros, alături de reprezentanți ai Prefecturii și Consiliului Județean Alba, precum și un număr semnificativ de primari din județ.

Domnul ministru a asigurat fermierii din zona montană de toată susținerea și sprijinul în elaborarea Planului Național Strategic 2021-2027, lăudând inițiativa prin care Primăria Zlatna vine în sprijinul fermierilor și producătorilor din zonele montane, pentru a-și putea prezenta și valorifica produsele obținute în propriile gospodării.

Agenția Națională a Zonei Montane și-a făcut simțită prezența prin producători, beneficiari ai mențiunii ”produs montan”, aceștia expunând o gamă diversificată de produse, precum: lapte crud de măgăriță, lactate și brânzeturi din lapte obținute de la bovine, ovine și caprine, ouă, preparate din carne, preparate din fructe și legume, siropuri și dulcețuri.

Deschiderea Mall-ului Țărănesc a reprezentat un pas important pentru producătorii locali, deoarece li s- a creat o piață de desfacere.

Agenția Națională a Zonei Montane salută inițiativa domnului primar Silviu Ponoran de a oferi oportunitatea producătorilor de produs montan de a fi vizibili pe piață și de a promova produsele înregistrate pe o schemă de calitate.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *