La Paris va avea loc Cupa Mondială a Patiserilor

La Paris va avea loc Cupa Mondială a Patiserilor

BakeryandSancks informează că târgul european al patiserilor Sirha Europain care se desfășoară la Paris, Franța, în perioada 26-29 martie – găzduiește din nou Cupa Europeană de Patiserie și, pentru prima dată, evenimentul de selecție a Franței pentru Cupa Mondială a Patiseriei.

O competiție apreciată

Cupa Mondială de Patiserie este o competiție foarte apreciată care are loc la fiecare doi ani la Lyon, Franța. Calificarea se face prin competiții naționale, cum ar fi Campionato Italiano di Pasticceria Seniores, unde câștigătorii vor fi aleși pentru a participa la Cupa Mondială de patiserie.

Pe 28 martie, echipe din Danemarca, Marea Britanie și Suedia se înfruntă pentru a-și revendica dreptul la Cupa Europeană a Patiseriei. Timp de cinci ore istovitoare, fiecare glisare, învârtire și pliare a acestora va fi examinată de președintele de onoare François Perret (Ritz) și de actualii deținători ai titlului, echipa italiană.

Acesta va fi urmat de concursul de selecție francez pentru Cupa Mondială de patiserie (29 martie), în care patru tineri patiseri vor concura la categoria Ciocolată, în timp ce alți trei se vor înfrunta cu categoria Zahăr. Un participant din fiecare categorie va fi ales pentru a se alătura echipei Franței pentru următoarea finală a Cupei Mondiale de Patiserie, care va avea loc în cadrul Sirha Lyon în ianuarie 2023.

Creații dulci

Pe lângă competiții, Sirha Europain prezintă cursuri de master, ateliere și mese rotunde pe diferite etape, alături de o nouă Secțiune de creații dulci, care va prezenta unele dintre cele mai pricepute capodopere de patiserie văzute vreodată.

Printre contribuitorii experți care își împărtășesc soluțiile pentru a rămâne în fața schimbărilor semnificative aduse stilului de viață și obiceiurilor alimentare ale consumatorilor se numără Luc Baudin de la Chocolaterie La Mutinerie, Cyril Gaidella de la Zest și Philippe Reiser de la Cultures Sucre care analizează ce zaharuri pentru ce utilizări, în timp ce Benjamin Bichon de la Cooperative La Tricherie și Virginie Ciesla Maudet de la Assertis analizează volatilitatea prețurilor ingredientelor.

De asemenea, pentru prima dată pe scena Sweet Creations este și Atelierul Thuriès, un eveniment hibrid în care bucătarii, experții și nutriționiștii fac schimb de opinii și perspective asupra subiectelor de la ciocolată, la zaharuri alternative, ascensiunea veganului și fără aditivi.

Platforma va vedea o multitudine de mari scene din industrie, în special, câștigătorul Trophée Passion Dessert Guide Michelin în 2019 Florian Grad, Championne du Monde Marie Simon și câștigătorul campionului mondial al artelor dulci în 2014 Johanna Le Pape.

Abilități și tehnici

Etapa Bakery Snack Food se va concentra pe prezentarea abilităților și tehnicilor de panificație și patiserie expuse, dintr-un brioș exotic de foietaj de ciocolată și portocale de Mathieu Pulcani de la Boulangerie Bacillus; la un delicat Chausson Aux Pommes din Rémi Bouiller de Kreme; și ultimul în Madeleines de Gwendal Pecher de la Clem & Gwen.

Dispunând de un program cu hotărâre modernă, Sirha Europain dorește să reflecte importanța tot mai mare a femeilor în lumea patiserii și listează cu mândrie profesioniști precum Tess Evans Mialet (Le Clarence), Vittoria Nardone (Mosuke) și Anne Coruble (Peninsula) printre rânduri.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *