La Paris a avut loc ”Salon du Chocolat 2021”

La Paris a avut loc ”Salon du Chocolat 2021”

După ce a intrat online în 2020, Salon du Chocolat a revenit live pentru a 26-a ediție, la domiciliul său obișnuit, Centrul de expoziții Porte de Versailles din Paris, Franța.

Spectacolul, care atrage 150.000 de oameni în fiecare an, este unul dintre cele mai prestigioase evenimente publice din calendarul de ciocolată și a avut loc în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie.

Pe parcursul a cinci zile de degustare și cumpărare, vizitatorii au întâlnit, de asemenea, fermierii de cacao, au vorbit cu artizani de ciocolată și au admirat sculpturi în ciocolată.

Au avut loc, de asemenea, discuții despre sustenabilitatea cacaoului și demonstrații de ciocolată de origine bob-la-tabletă.

Alături de parada populară de rochii de ciolate a Salonului, alte puncte importante au inclus „cubismul cacao”, o reproducere a picturii lui Picasso Guernica de către o coaliție de artizani basci; Napoleon a fost expus și cu o sculptură în bust a producătorului de ciocolată Jean-Luc Decluzeau.

Spectacolul de patiserie de anul acesta a inclus 30 de cofetari-patiseri care își vor coace produsele de patiserie preferate, iar vizitatorii au avut ocazia să-l cunoască pe chef Sophie de Bernardi de la Café de la Paix, alături de Tristan Rousselot – și Pierre Chirac.

Competițiile de-a lungul celor cinci zile de la Porte de Versailles a incls Trofeul de patiserie franceză și premiul Nutella.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *