Kraft Heinz va achiziționa Assan Foods

Kraft Heinz va achiziționa Assan Foods

Compania Kraft Heinz, citată de European Supermarket Magazine, a anunțat că a ajuns la un acord pentru achiziționarea Assan Foods de la conglomeratul turc privat Kibar Holding într-o tranzacție care evaluează întreprinderea la aproximativ 100 de milioane de dolari (82,7 milioane de euro).

Tranzacția este supusă condițiilor obișnuite de închidere, inclusiv aprobarea controlului fuziunilor și se preconizează că se va încheia în a doua jumătate a anului 2021, a adăugat compania.

Assan Foods, care oferă un portofoliu de sosuri, operează fabrici locale de producție în Balikesir și Izmir, care sunt parteneri de producție certificate pentru Kraft Heinz din 2019.

Acordul va oferi Kraft Heinz posibilitatea de a-și construi afacerea cu amănuntul și serviciile alimentare în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

„O mare oportunitate”

Rafael Oliveira, președintele zonei internaționale la Kraft Heinz, a descris achiziția drept „o mare oportunitate” de a accelera strategia de creștere internațională a lui Kraft Heinz.

El a adăugat: „Credem că Assan Foods este o organizație de înaltă performanță care aduce cea mai bună inovație locală și producția locală de sosuri și produse din roșii, precum și o rețea de distribuție semnificativă în canalul de servicii alimentare cu creștere rapidă, permițându-ne să continuăm construiți-ne scara și agilitatea prin extinderea mărcii Heinz în Turcia, precum și a platformei noastre internaționale Taste Elevation pe o scară mai largă. “

Sediul central din Istanbul, Assan Foods, a fost înființat în Balikesir în 1998 ca investiție Kibar Holding în sectorul alimentar.

O gamă largă de produse

A evoluat într-unul dintre producătorii de top din regiune, oferind o gamă largă de produse, inclusiv pastă de roșii, ketchup, maioneză și sosuri de paste și carne care completează diverse bucătării internaționale. Produsele sunt vândute sub mărci precum Colorado, Kingtom și Oba, precum și etichete private.

Cu aproximativ 400 de angajați, Assan Foods servește piața internă și exportă către aproximativ 50 de țări de pe patru continente.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *