Kerry propune o nouă etichetare nutrițională

Kerry propune o nouă etichetare nutrițională

Kerry a dezvoltat Ghidul KerryNutri, un instrument pentru a calcula performanțele produselor într-o gamă de sisteme de etichetare nutrițională în fața ambalajului și pentru a ghida utilizatorii către un scor mai bun, informează FoodNavigator.

Colaborarea cu consumatorii

„Ghidul KerryNutri ne face mai ușor să colaborăm cu clienții noștri în scopul lor de a oferi clienților lor opțiuni mai sănătoase, care au un gust grozav”, a declarat Albert McQuaid, Global Chief Science and Technology Officer la Kerry, pentru FoodNavigator.

Ghidul KerryNutri este un instrument online care își propune să ajute mărcile să navigheze în peisajul în schimbare al etichetelor nutriționale din fața ambalajului. Acesta cuantifică scorul nutrițional al produselor în raport cu mai mult de zece modele globale de profilare a nutrienților și indică modalități prin care scorurile nutriționale pot fi îmbunătățite.

Folosind datele introduse de utilizator, instrumentul măsoară impactul unui produs care este ambalat și gata pentru consumatorul final, calculând energia, precum și conținutul de grăsimi saturate, zahăr, fibre, proteine ​​și sare. Ghidul KerryNutri afișează apoi scorul nutrițional al fiecărei intrări, arătând zonele care se apropie sau depășesc un prag de reglementare sau alimentar.

„Utilizatorul introduce datele de nutriție o dată, iar instrumentul măsoară produsul în raport cu 11 sisteme diferite de etichetare a ambalajelor aprobate de guvern și legislația națională. Sistemul înglobează cerințele tehnice și legale detaliate ale fiecărui sistem de etichetare față de ambalaj și legislația națională, ținând cont de toate excepțiile și nuanțele fiecărui sistem de profilare”, ni s-a spus.

În parteneriat cu Kerry, producătorii pot folosi astfel modelul de scor pentru a identifica domeniile de reformulare și inovare care vor avea ca rezultat o evaluare îmbunătățită. „Scopul instrumentului este de a ajuta clienții noștri să creeze alimente și băuturi gustoase, mai sănătoase. La Kerry, avem o gamă largă de soluții de nutriție și gust și expertiza RDA pentru a ne sprijini clienții să facă acest lucru”, a detaliat șeful de tehnologie.

Navigarea complexităților sistemelor de etichetare FoP

McQuaid consideră că etichetarea nutrițională în fața ambalajului este o cerință care va crește în importanță pe măsură ce peisajul de reglementare global continuă să se schimbe. „În ultimii cinci ani, am asistat la cea mai semnificativă creștere a restricțiilor nutriționale și a implementării impozitelor pentru a combate obezitatea din istorie.

Astăzi, peste 40 de țări din întreaga lume folosesc o etichetă nutrițională frontală… Peisajul de reglementare continuă să evolueze, iar consumatorii devin din ce în ce mai mult conștiința sănătății, astfel încât etichetele FoP în special devin din ce în ce mai importante pentru mărci”, a observat el.

Pentru a-și ajuta clienții să navigheze în diferite cerințe globale, KerryNutri Guide oferă informații regionale și utilizează datele pentru a reproduce etichetele de pe ambalaj utilizate în UE, Brazilia, Marea Britanie, Mexic, Singapore, Australia și Noua Zeelandă. De exemplu, va afișa scorul HFSS al produsului pentru piața din Marea Britanie și poate afișa și ce taxe pe zahăr se aplică pentru fiecare regiune în băuturi.

Deoarece mozaicul global al modelelor de profilare nutrițională utilizează calcule diferite, vor fi necesare strategii diferite pentru a optimiza modul în care sunt evaluate produsele.

„NutriScore, modelul UK HFSS și sistemul Australian Health Star adoptă toate o abordare holistică a nutriției produsului, ținând cont de grăsimi saturate, sodiu, zahăr, energie, fibre, proteine ​​și conținut de fructe, legume și nuci. , în timp ce etichetele de avertizare din America Latină, de exemplu, evaluează nutrienții în mod individual și se concentrează doar pe nutrienții care sunt asociați negativ cu sănătatea atunci când sunt supraconsumați”, a explicat McQuaid.

În plus, instrumentul simulează ce afirmații nutriționale pot fi făcute pe ambalaj, indiferent dacă produsul are un conținut scăzut de grăsimi, zahăr, sare sau este o sursă de fibre sau proteine.

Se așteaptă că Ghidul KerryNutri se va dovedi o resursă utilă atât companiilor mari, cât și micilor, i s-a spus FoodNavigator. „Atât companiile globale, cât și IMM-urile vor beneficia. Companiile mai mari rezonează cu faptul că include modele din întreaga lume, în timp ce IMM-urile care ar putea să nu aibă o resursă de nutriție beneficiază de sprijinul pe care echipele Kerry îl pot oferi cu acest calculator.

„Poate fi o provocare incredibil pentru companiile care vând produse în mai multe țări să înțeleagă exact cum vor apărea aceste sisteme de etichetare pe produsul lor. Folosind KerryNutri Guide, putem inova cu clienții pentru a crea produse care să răspundă provocărilor precum taxele pe zahăr, obiectivele de reducere a sodiului. , și modele cuprinzătoare de profil nutrițional.

Avem o gamă largă de tehnologii care pot sprijini reformularea, precum și perspective de vârf pentru a sprijini producătorii într-un mediu provocator. Trebuie să lucrăm împreună pentru a crea o lume a nutriției durabile, care este mai bună pentru oameni și planeta – Ghidul KerryNutri este o modalitate prin care putem sprijini clienții în obiectivele noastre comune.”

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *