Kellogg investește 140 de milioane de euro pentru a mări producția de Pringles din Europa

Kellogg investește 140 de milioane de euro pentru a mări producția de Pringles din Europa

Pentru a ține pasul cu cererea tot mai mare de chipsuri Pringles, compania-mamă Kellogg investește 140 de milioane de euro în fabricile sale din Polonia și Belgia. Cota de leu din capitală se îndreaptă spre Poloniainformează RetailDetail.

Cerere în creștere

De la sfârșitul anului 2019, Kellogg Europe, holdingul din spatele brandului de gustări Pringles, a investit o sumă totală de 140 de milioane de euro în fabricile sale europene. La urma urmei, în toată Europa, pare să existe o cerere tot mai mare pentru Pringles.

Președintele Kellogg Europe, Dave Lawlor, crede că cererea va crește și atunci când măsurile Covid vor fi ușurate și vor exista mai multe momente sociale cu prietenii și familia.

Cea mai mare parte a capitalului a revenit Poloniei: 110 milioane de euro au fost investiți în Kutno pentru a construi o nouă linie de producție în fabrica poloneză.

Programată inițial pentru finalizare în mai 2021, noua linie este pe deplin operațională cu o lună înainte de program și va crește producția la fabrică cu 34%, făcând posibilă producerea a încă 120 de milioane de cutii de Pringles pe an. Este cea mai eficientă și durabilă linie Pringles până în prezent.

Cu toate acestea, când Kellogg a construit fabrica în 2008, nu a fost destinat să producă deloc felii de cartofi, ci mai degrabă să facă produsul ”Special K”. Numai din 2014 fabrica a fost transformată în actuala „Fabrica Pringles”.

“În prezent, compania este cel mai mare investitor din zona economică specială din Lodz, cu peste 330 de milioane de euro de investiții din 2008, care a avut un impact pozitiv asupra regiunii și a creat aproape 550 de locuri de muncă calificate”, subliniază Lawlor.

Pringles pompează, de asemenea, 30 de milioane de euro în fabrica belgiană din Mechelen. Fondurile vor fi utilizate pentru renovarea fabricii, astfel încât să poată continua să satisfacă cererea și să facă producția mai durabilă. Renovările sunt programate să înceapă anul acesta.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *