Kaufland introduce cartofii cu unconținut scăzut de carbohidrați

Kaufland introduce cartofii cu unconținut scăzut de carbohidrați

Gigantul german Kaufland a introdus o gamă de cartofi cu conținut scăzut de carbohidrați, care conțin cu 30% mai puțini carbohidrați decât cartofii standard.

Noul SKU pentru cartofi „Linella” este disponibil în toată Germania la toate punctele de vânzare Kaufland, a adăugat retailerul.

Soiul inovator de cartofi a fost creat în colaborare cu partenerul pe termen lung al Kaufland, Europlant Plant Breeding.

Compania de creștere a cartofilor a dezvoltat diverse soiuri în așa fel încât conținutul de carbohidrați a fost redus cu aproape o treime.

Cartoful este cultivat într-o manieră ecologică, în primul rând de către întreprinderile de familie din Saxonia Inferioară, care lucrează conform metodelor controlate și sunt certificate QS. Testele regulate asigură că cartofii îndeplinesc conținutul de energie scăzut specificat.

Cartoful se caracterizează prin gust blând și textura ceară, motiv pentru care este deosebit de potrivit pentru salate, coacere sau prăjire.

„Cartoful este o parte integrantă a dietei noastre și este plin de nutrienți și vitamine. Linella este o alternativă ideală pentru clienții care doresc să mănânce cu conținut scăzut de carbohidrați”, a declarat Stefan Lukes, director general pentru achiziții de fructe și legume la Kaufland.

Europlant, cu sediul în Lüneburg, își propune să producă „o agricultură modernă, durabilă și eficientă”. Pentru a realiza acest lucru, compania dezvoltă constant soiuri de cartofi ca parte a producției integrate, naturale.

Toate soiurile sunt crescute clasic, adică din parteneri de încrucișare nemodificați genetic, folosind metode convenționale. Kaufland menține un parteneriat cu Europlant de mai bine de 20 de ani.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *