Katjes creaza prima imprimanta comerciala care realizeaza jeleuri 3D

Prima imprimanta comerciala 3D pentru retail va fi folosita pentru a crea jeleuri si bomboane in diferite forme, dimensiuni, culori si arome, spune creatorul Katjes Fassin UK, informeaza Food Navigator.
Magic Candy Factory, cum este cunoscuta imprimanta 3D, va fi lansata in SUA, Marea Britanie si Germania pana in 2016.
Imprimanta dureaza aproximativ cinci minute pentru a crea jeleurile cantarind intre 15 g si 20 g. Reprezentantii Katjes au declarat ca alte prototipuri ale imprimantei 3D pot dura aproape o ora pentru a face acelasi produs.
Melissa Snover, directorul Katjes Fassin UK, a declarat ca ea si echipa de cercetare au lucrat non-stop pe parcursul anului trecut intr-un efort de a dezvolta imprimanta.
Aparatul foloseste piure de fructe reale si geluri vegetariene pentru a produce 12 forme, 10 culori si arome din imprimanta. Acesta va avea, de asemenea, posibilitatea de a crea jeleuri sub forma de felicitari personalizate.
Firma Katjes cu sediul in Germania a produs jeleuri si bomboane similare pentru mai mult de 100 de ani si a inceput sa creeze prototipuri de imprimanta 3D anul trecut prin intermediul filialei sale din Marea Britanie. Snover a spus ca au vrut sa faca bomboane personalizabile.
quot;Exista o multime de oameni care dezvolta imprimante alimentare, dar nici unul dintre ei nu au ajuns pe piata inca. Suntem primii quot;, a spus ea.
Au fost o multime de provocari pana la obtinerea vitezei optime la imprimanta, in timp ce toate ingredientele folosite la crearea jeleurilor trebuiau sa fie redezvoltate.
O problema a fost faptul ca ingredientele folosite de obicei pentru a crea jeleurile ar face produsul final necomestibila, fara forma, timp de trei zile. Compania noastra trebuia sa gaseasca o cale pentru ca produsul sa-si pastreze consecventa si forma si sa fie comestibil.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *