Isarescu: Taxa de 7 eurocenti va declansa scumpiri in lant

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, avertizeaza ca din aprilie ne aordm;teapta scumpiri in lant, odata cu introducerea taxei de 7 eurocenti pe carburanti. Banca Centrala atrage atentia ca acest lucru va duce la creordm;teri de preturi in toate domeniile.
Inflatia va fi trasa in sus ?si de scumpirile tigarilor ?si alcoolului. Banca Nationala a urcat, de altfel, prognoza de inflatie pentru acest an la 3,5%, cu 0,5% peste cea prevazuta initial. Pe de alta parte, pana la primavara, preturile i?si vor se vor stabiliza, iar inflatia se va situa la 0,6 – 0,7%, scrie Agentia de Investigatii Media.
quot;Calculele noastre, ca acum avem date mai certe, ne duc la o evaluare cam de 0,5%. Este prezentata in raport si puteti citi acoloquot;, a declarat Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.
Intrebat pe ce perioada va fi acest impact, Isarescu a raspuns: quot;Din momentul in care seaplica. O luna, doua, trei ca mai sunt si efecte indirecte!quot;. Potrivit prezentarii in sinteza a raportului trimestrial privind inflatia, un impact de 0,4 puncte in inflatia anuala va proveni din preturile la tutun ?si alcool.

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *