Investițiile în companiile producătoare de alimente ”alternative” au crescut exploziv

Investițiile în companiile producătoare de alimente ”alternative” au crescut exploziv

După cum informează FoodNavigator, investiția globală în proteinele ​​alternative a fost cea mai mare în 2020 și de trei ori capitalul investit în 2019, semnalând un impuls crescând pentru alternative durabile.

O perioadă record

Anul trecut a fost o perioadă record de investiții în companiile care creează alternative durabile la alimentele convenționale pe bază de proteine animale, inclusiv companiile globale din carne, ouă și produse lactate, companii de carne cultivată și companiile de fermentație dedicate proteinelor alternative, conform noilor date publicate de Good Food Institute (GFI).

Analiza GFI a activității de investiții în aceste industrii a fost realizată utilizând platforma PitchBook Data și arată că companiile de proteine ​​alternative globale au primit 3,1 miliarde de dolari în investiții dezvăluite în 2020, ceea ce este de peste trei ori mai mare decât 1 miliard de dolari strâns în 2019 și patru și un de două ori mai mult decât suma de 694 milioane dolari strânsă în 2018.

50 % într-un an

Companiile alternative de proteine ​​au strâns aproape 6 miliarde de dolari în capital investit în ultimul deceniu (2010-2020), peste jumătate din acestea fiind strâns doar în 2020:

• Companiile din carne, ouă și produse lactate pe bază de plante au primit investiții de 2,1 miliarde de dolari în 2020 – cel mai mare capital strâns în fiecare an din istoria industriei și de peste trei ori mai mare decât cel de 667 milioane de dolari strâns în 2019. Alternative la carne pe bază de plante, ouă, iar companiile lactate au strâns investiții de 4,4 miliarde de dolari în ultimul deceniu (2010-2020). Aproape jumătate, sau 2,1 miliarde de dolari, a fost strânsă numai în 2020.

Aceasta a inclus un volum record de finanțare de 700 milioane USD, care a cuprins o serie F de 500 milioane USD în martie și o serie G de 200 milioane USD în august; Finanțarea LIVEKINDLY cu capital de risc de 335 milioane USD; Finanțarea de capital privat de 200 milioane USD a Oatly și finanțarea datoriei de 78 milioane USD; și finanțarea de capital privat de 172 milioane dolari a Califia Farms.

• Companiile de carne cultivată au primit investiții de peste 360 ​​milioane USD în 2020, adică de șase ori suma strânsă în 2019 și 72% din suma strânsă în istoria industriei (2016-2020). Aceasta a inclus primele două majorări din seria B din segment: runda importantă a lui Memphis Meats de 186 milioane de dolari și runda de 75 milioane de dolari a lui Mosa Meat.

• Companiile de fermentație dedicate proteinelor alternative au primit investiții de 590 milioane de dolari în 2020, ceea ce este mai mult decât dublu față de suma strânsă în 2019. Aceasta a inclus runda de finanțare a Seriei C de 300 de milioane de dolari a lui Perfect și runda de datorii de 45 milioane de dolari a lui Nature’s Fynd – primul capital de datorie de risc dezvăluit cresc de către o firmă de fermentare. Companiile de fermentație au strâns mai mult de 1 miliard de dolari în investiții de la prima investiție urmărită de GFI în 2013, din care 57% au fost strânse doar în 2020.

Apetit pentru investiții în companii care se implică în prezervarea mediului

În timp ce încrederea investitorilor în companiile de proteine ​​alternative este determinată de mai mulți factori de piață, GFI a menționat că există un apetit tot mai mare pentru investiții prietenoase climatului, cu randamente dincolo de linia de jos.

„Având din ce în ce mai mulți investitori recunoscând că riscul climatic este un risc de investiții, proteinele alternative oferă o soluție scalabilă care apropie lumea de un sistem alimentar mai sigur, neutru în carbon”, a spus organizația.

Acesta a adăugat că problemele sociale, de mediu și economice expuse în 2020 au arătat riscurile asociate cu portofoliile și practicile de business.

Specialistul senior în implicarea investitorilor GFI, Sharyn Murray, a declarat: „Comunitatea investitorilor se trezește cu potențialul social și economic masiv al tehnologiei alimentare pentru a reface radical sistemul nostru alimentar.

Stabilitorii de tendințe timpurii, cum ar fi Imposibile Meat, Beyond Meat, Memphis Meats sau Mosa Meat, continuă să aibă performanțe bune și există din ce în ce mai mulți antreprenori care văd potențialul proteinelor alternative de a reuși pe piață, având în același timp un impact global pozitiv asupra durabilității alimentelor și sănătate globală. “

Directorul de angajament corporativ al GFI, Caroline Bushnell, a adăugat: „2020 a fost un an de izbucnire pentru proteinele alternative, cu investiții record care curg în toate segmentele industriei. Acesta este încă un semnal al potențialului semnificativ pe care îl vede sectorul privat în această industrie globală în creștere rapidă.

În timp ce suma este un record, sunt necesare mai multe investiții – atât din sectorul public, cât și din cel privat – pentru a răspunde urgenței acestui moment. O schimbare pe scară largă către proteine ​​alternative va fi esențială pentru atenuarea impactului producției de alimente asupra mediului, îndeplinirea Acordului climatic de la Paris și hrănirea durabilă a unei populații globale în creștere.

Proteinele ​​alternative: cea mai nouă „meta-temă” din vremurile noastre

Pe fondul îngrijorării crescânde a investitorilor cu privire la impactul durabilității – și la creșterea numărului de consumatori care doresc să reducă consumul de carne și lactate pentru probleme de mediu, sănătate și bunăstarea animalelor – industria alimentară caută în prezent soluții care promit să îmbunătățească gustul, textura, durabilitatea și accesibilitatea alternativelor din carne și lactate pe bază de plante.

Jim Mellon, autorul Moos Law, este un investitor care pariază că proteinele alternative, inclusiv carnea cultivată și fructele de mare, vor schimba în totalitate industria alimentară globală. Mellon este cel mai mare acționar și fondator al Agronomics, a Vehicul de investiții cotat în Marea Britanie care vizează companiile inovatoare în proteine alternative, cu accent pe agricultura celulară. El a identificat proteinele alternative ca fiind cea mai nouă „meta-temă” din vremurile noastre.

El a declarat pentru un eveniment recent de webinar organizat de Master Investor că se așteaptă la o paritate a prețului între proteinele vegetale și produsele din carne standard în termen de 18 luni.

Alternativele de carne „se vor îmbunătăți cu siguranță din punct de vedere al sănătății și se vor îmbunătăți din punct de vedere al distribuției”, a spus el.

El a prognozat că prețurile pentru jurnalele cultivate în laborator și produsele din carne, inclusiv carnea de vită și pui și fructe de mare pe bază de celule, vor scădea „semnificativ sub prețul alimentelor convenționale” în cinci ani.

“Vom avea creșteri fenomenale ale producției și scăderi fenomenale ale prețurilor, ca urmare a eforturilor oamenilor de știință și a industriașilor în spațiul celular”, a spus el. “Odată ce aceste produse vor ajunge la scară, se vor vinde foarte bine.”

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *