Investitie de 20 de milioane euro intr-o fabrica de uleiuri din Alba, blocata

O investitie in valoare de 20 de milioane de euro intr-o fabrica de uleiuri comestibile ?si necomestibile la Galda de Jos in judetul Alba este blocata din motive administrative. Proiectul de hotarare pentru aprobarea constructiei noii fabrici a fost atacat in contencios administrativ de catre Institutia Prefectului, intrucat legea nu permite valorificarea terenurilor din paordm;uni, decat prin hotarare de Guvern.
Fabrica de uleiuri de la Galda de Jos ar urma sa creeze 200 de locuri de munca iar valoarea investitiei se ridica la 20 de milioane de euro. Proiectul de hotarare de Consiliu Local al Primariei Galda de Jos a fost atacat in contencios administrativ de Institutia Prefectului Judetului Alba intrucat actuala legislatie nu permite valorificarea terenurilor din paordm;uni decat prin scoaterea din registru ?si prin hotarare de Guvern. Prin urmare, exista la Camera Deputatilor un proiect de modificare a acestei legi, care i?si aordm;teapta votul final. Trebuie sa ne hotaram foarte clar ce vrem: sa creordm;tem vaci sau sa facem dezvoltare economica.
De problema de la Galda ne vom lovi in tot judetul. La Galda, cand s-a dat aceasta reglementare, erau undeva la 600 de vaci, acum au mai ramas aproximativ 200, dar legea obliga comuna sa pastreze aceea?si suprafata de paordm;unat, a declarat Florin Roman, vicepreordm;edintele Consiliului Judetean Alba. Investitorul care doreordm;te sa construiasca fabrica de uleiuri la Galda de Jos este roman, are fabrici in mai multe locuri din Romania ?si aordm;teapta hotararea de Guvern pentru a putea incepe lucrarile.
Acesta a trecut cu toate avizele de Comisia de Administratie Publica Locala insa legislatia nu i-a dat voie sa amplaseze noua constructie pe teren pe care acum se afla paordm;une. Valoarea investitiei se ridica la 10 milioane de euro in prima faza ?si va ajunge spre 20 de milioane la finalizare. Fabrica de uleiuri din Galda de Jos ar produce uleiuri comestibile ?si necomestibile ?si ar crea in total 200 de locuri de munca. Mai multe, pe www.adevarul.ro

infoalimentMAGAZIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *